婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我8月尾開始,所有聲音,自己說話,別人說話,甚至水聲都導致頭內不斷响起嗚嗚聲的迴响,聽到很嘈的嗚嗚聲(如在機房裏),最嚴重在商場及食店,嚴重畤更加有回音在耳邊。雖然睇緊醫生,政府耳鼻喉科醫生開左一星期類固醇,食緊時嗚嗚聲沒有了,只有靜時的斯沙聲,但食完類固醇後,鳴嗚聲又有返,好煩。睡覺靜時又有斯沙聲,試過2次比自己頭內的斯沙聲嘈醒。又頭暈,好驚成世係咁,情緒好低落,喊咗幾次,唔知點算好?

子爵府

通常身體唔好就會咁,我早排都係,試吓食啲保健產品,我食沙魚丸,食左一樽呢排就唔覺耳仔烏烏聲,女人生左bb又有咁上下年紀就要補充吓!

子爵府

原帖由 saladhk 於 10-9-20 02:57 發表
我8月尾開始,所有聲音,自己說話,別人說話,甚至水聲都導致頭內不斷响起嗚嗚聲的迴响,聽到很嘈的嗚嗚聲(如在機房裏),最嚴重在商場及食店,嚴重畤更加有回音在耳邊。雖然睇緊醫生,政府耳鼻喉科醫生開左一星期類固醇,食緊時 ...

我都覺得身體狀況唔好時, 耳鳴會走出來的, 我好細個已有, 仲以為人人都是咁, 你所講的嗚嗚聲(如在機房裏), 沙沙聲, 我有時仲會聽到好似'搥仔'聲...咩都有. 身體好時, 呢d聲冇晒, 差時就會有....注意充足休息, 唔好過份操勞身體, 應該會好d.
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

男爵府

我都試過耳鳴, 去耳鼻喉科照又冇事, 後來去睇中醫又好番了

大宅

請快快再看耳鼻科醫生,查清楚是什麼病.我7 月中開始耳鳴,不理它,結果7 月尾發現患了第七神經發炎,右邊面動不了,到現在仍未康復.
開心寶寶祉翹仔[/url]

首頁

尾頁

跳至