自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔該想問下若果你地帶小孩大概四歲上機, 你地會選小童餐比佢食, 定跟大人食同樣既餐? 有什麼分別及好處?

大宅

原帖由 kidslittle1 於 10-9-27 16:49 發表
唔該想問下若果你地帶小孩大概四歲上機, 你地會選小童餐比佢食, 定跟大人食同樣既餐? 有什麼分別及好處?

食小童餐, 因為果d食物比較香口d, 精緻d, 小朋友會鐘意食多d!

公爵府

兒童餐細份d d食物唔同 有份玩具, 不過廢ge, 要唔要都罷 (不過都係幾年前ge事 而家唔知會點)

原帖由 kidslittle1 於 10-9-27 16:49 發表

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得食兒童餐好開心...
唔係人人都可以Order... D食物又好吸引...
俾著我, 我會幫小朋友Order...
大不了到時我食兒童餐, 小朋友食大人餐囉~~

男爵府

食小童餐, 大人餐有時辣或者有黑椒, 小朋友唔食

伯爵府

開心吸收勳章 環保接龍勳章

Oder兒童餐, 可以:
1. 早一點有得食, 因為小朋友食得慢;
2. 食物盒內的食物比較吸引(即唔健康, 但啱小朋友口胃);
3. 有一份玩具/背囊(內有文具), 雖然都幾廢, 但小朋友喜歡

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

小童餐, 好colourful, 小朋友會開心d, 況且佢都食唔晒一個成人餐, 費事浪費食物啦。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小童餐有玩具,刀叉colorful又特別d(坐cx),食物岩小朋友口味d,小童餐食先。不過有次坐cx,個小童餐係辣既炒飯。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我有個11歲的表妹,佢搭親飛機都選兒童餐... 真係比大人餐正好多架!

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

飛機餐唔好預佢好食或有益,我會帶小小佢鐘意又食開嘅比佢...記得上次我囡食又唔食,人哋要收野,淨係掛住玩D玩具!又怕餓親佢... 係就係優先食,但又唔知空姐幾時比野你食,都幾難就...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我果時帶囡囡搭親飛機,都會選兒童餐,兒童餐會上先,囡囡就可以食先,同大人餐係有分別﹙食物﹚。
My Two Princess

子爵府

兒童餐有朱古力奶....糖菓....茄汁意粉....腸仔....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

小童餐....坐CX D餐具靚D~

至於玩具,我地坐過BA同CX,都係坐定後比既.....

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

cx的小童餐和玩具冇關係的

複式洋房

Thanks all. 聽你地咁多位既意見, 都係reserve兒童餐好了.

首頁

尾頁

跳至