興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

洋房

有關ftp問題

我已經裝好晒d軟件,FTP server 已設定完成,連結都無問題
但係開唔倒d file(但o係我部電腦都開到架)

ps:我去人地既ftp,入到去係咁

但我去返自己既ftp,就係咁

請問點樣可以改?

男爵府

好媽媽勳章

Re: 有關ftp問題

妳講詳細d,妳用咩software setup?
妳用緊咩window?咩version ie?
上面張圖可唔可以大d呀?
上面張圖係妳入自己ftp個樣?

洋房

迪迪仔 寫道:
妳講詳細d,妳用咩software setup? (GuildFTPd FTP Deamon)
妳用緊咩window?咩version ie? (XP,IE???我唔知呀 )
上面張圖可唔可以大d呀?
上面張圖係妳入自己ftp個樣? (唔係~我去我個fd既ftp,係類似咁樣。上面張圖,只係"我的文件"既樣 )

男爵府

好媽媽勳章

um...好難攪,因為睇唔到妳set左d咩,
妳係點open唔到,開唔到folder?
會唔會係妳ftp未set好?
妳朋友既setting係咪同妳一樣?
佢有無入過妳ftp?都係開唔到呀?
我自己用g6架,
有無試過用過第2個ftp software?

洋房

我都係用G6的,set

洋房

迪迪仔 寫道:
um...好難攪,因為睇唔到妳set左d咩,(我前日仲用到,但尋日set左window xp既ftp之後,就搞成咁
ps:尋日我係跟呢個網學,http://www.ym.edu.tw/cc/ftps.htm)

妳係點open唔到,開唔到folder?(我fd幫我開劇集既folder,dl左成個鐘,都play唔到套劇)

會唔會係妳ftp未set好?
妳朋友既setting係咪同妳一樣?(我fd果個好似要比錢)

佢有無入過妳ftp?都係開唔到呀?

我自己用g6架,
有無試過用過第2個ftp software?(我都係上網學番黎,所以未用過其他,http://hk.geocities.com/muka_hk/我就係o係呢個網學,跟足佢d步驟)

洋房

babarim,
唔該晒,等我一陣慢慢研究下先

大宅

For beginner, I highly recommended this one http://www.cerberusftp.com/

男爵府

好媽媽勳章

一舊細雲仔 寫道:
babarim,
唔該晒,等我一陣慢慢研究下先

研究成點呀?
我睇過妳跟個篇野,應該就無咩問題,
妳話妳fd down左成個鐘都play唔到,
甘佢down個陣無顯示佢down左幾多既咩?
係咪未down完呀?而妳都睇到佢down左d咩架,
希望妳攪得掂喇^^

洋房

迪迪仔 寫道:
研究成點呀? (半放棄狀態 )

我睇過妳跟個篇野,應該就無咩問題,
妳話妳fd down左成個鐘都play唔到,

甘佢down個陣無顯示佢down左幾多既咩? (我o係我電腦既顯示,睇到佢dl左套戲。唉!真係慢...慢...慢....得好緊要)

係咪未down完呀? (dl完成,但佢play唔到呀)

而妳都睇到佢down左d咩架,
希望妳攪得掂喇^^ (多謝您,如果唔係您一路以黎既回應,我諗我...一早已經del個ftp,無眼c,乾淨盲!!
好!!我晏d再研究研究 :mrgreen: )

洋房

matau,
唔該晒,等我晏d研究先

民房

Hi,
I am now using Guildftpd. I follow the readme file to install. It is OK.

You may also try Quick and easy FTP server. Much more easy and simple. The program include a installation wizard and is FREE.

Quick & easy link :-P
[url=][

洋房

daphny_wong
唔該晒你,你個file好有用,非常容易,多謝您!!
但問題依然存在,我朋友都係dl唔到d file,相就開到黎睇,但劇都係play唔到...... :-( :-( :-( :-( :-( :cry: :cry: :cry:

男爵府

好媽媽勳章

一舊細雲仔 寫道:
daphny_wong
唔該晒你,你個file好有用,非常容易,多謝您!!
但問題依然存在,我朋友都係dl唔到d file,相就開到黎睇,但劇依家play唔到...... :-( :-( :-( :-( :-( :cry: :cry: :cry:

其實會唔會係佢既問題呀?

首頁

尾頁

跳至