跳至

首頁

尾頁

別墅

終於滿左三個月,個心定啲,有啲信心bb會真係會健康出世。因為之前始終有啲唔安心。

其實上次照唐氏姑娘幫我延左幾日個預產期,不過我唔理,照計m個個。橫掂都唔係點會係預產期出世,而且個個bb都唔同size,再者計到個b大個d我會開心啲,費事計到亂晒。

明天就會去西醫度見bb啦!真係開心!

別墅

原帖由 emmylai 於 10-9-29 18:06 發表
終於滿左三個月,個心定啲,有啲信心bb會真係會健康出世。因為之前始終有啲唔安心。

其實上次照唐氏姑娘幫我延左幾日個預產期,不過我唔理,照計m個個。橫掂都唔係點會係預產期出世,而且個個bb都唔同size,再者計到個b大個d我 ...

我今日剛剛踏入12周, 唔知點解見到"12"呢個數字, 個心已經定左好多, 過埋今個week就過3個月喇!! 我而家等埋呢兩個week, 如果冇收到電話, 我就真係鬆一大口氣喇....!!其實我個預產期都俾醫生改左幾次, 唔緊要架, 佢地會追得返架!

放心啦, 我地俾信心俾bb, 我覺得佢地一定能夠健康出世架,

大宅

我而家13w2d, 唔嘔, 胃口好左好多添!
你呢? 係咪都精神返哂啦?

原帖由 emmylai 於 10-9-29 18:06 發表

其實上次照唐氏姑娘幫我延左幾日個預產期,不過我唔理,照計m個個。橫掂都唔係點會係預產期出世,而且個個bb都唔同size,再者計到個b大個d我 ...

別墅

是呀!这几天胃口好多了,作呕只有刷牙才会,其他不适都散得7788。

不过好想吃薯片同麦当劳薯条,间中吃些解馋吧!

別墅

同埋bb重了许多,我平躺时觉得很坠,有点痛,要侧睡。

別墅

我想顺产,所以想bb不要太大,6磅几够了,我骨架小,怕太大生不出要开刀,最怕顺产开刀两种痛都捱到,又会贵很多。

大宅

會不會係牙膏問題?!
我之前用高x潔, 勁嘔.
轉左oral x, 擦得勁開心, 乜事都無!

原帖由 emmylai 於 10-9-29 19:03 發表
是呀!这几天胃口好多了,作呕只有刷牙才会,其他不适都散得7788。

不过好想吃薯片同麦当劳薯条,间中吃些解馋吧!

大宅

話說mints對bb腦部成長有不良影響.
有d孕媽媽聞到mints就要想嘔,
身體自動避開對bb有害的物質.
oral x 同 舒x達 都無mints, 我轉用左就唔嘔了!
如果ok, 不如你都試下轉轉牙膏喇!

大宅

原帖由 emmylai 於 29-9-2010 18:06 發表

恭喜哂..希望我都可以快D踏入呢個穩定期啦...近排都仲係有D擔心同好唔舒服...

別墅

我一有左就刷牙劲作呕,所以一早换了儿童牙膏,而家都是少少作呕啫,ok!

複式洋房

我 11wks3,仲有個幾星期呀!等呀,等呀!

別墅

你都好快啦!开心等13wk到吧!希望大家都顺利啦!

別墅

我12wk6,胃口好番d,但間中都有暈同作嘔,我係朝早刷牙時作嘔較嚴重,唯有就住刷啦!

希望快D過度呢個時期啦!

大宅

會貴很多?你想在公立定私家順產呀?
原帖由 emmylai 於 10-9-29 19:10 發表
我想顺产,所以想bb不要太大,6磅几够了,我骨架小,怕太大生不出要开刀,最怕顺产开刀两种痛都捱到,又会贵很多。

大宅

你哋就好了﹗已經踏入12週,我都好期待﹗今日係10週5,要等到10月9日才12週。真的很期待.....

男爵府

畀面勳章

恭喜哂emmy.... 我也期待著下星期踏入12周的日子....
我好希望所有不適都快d遠離我, 真正踏入懷孕期間的蜜月期~

大宅

原帖由 mingtanhk 於 10-9-30 09:44 發表
你哋就好了﹗已經踏入12週,我都好期待﹗今日係10週5,要等到10月9日才12週。真的很期待.....

你都已經好過我,我要10月11日才12週

其實係咪一踏入12週已經夠3個月可以同人講?定要要踏入13週先夠3個月?

複式洋房

EmmyLai, 我想問你見咗醫生未呀?? 我要到10月5日先見呀?? 係咪到時會book埋照結構呀?

別墅

原帖由 zovin 於 10-9-30 09:17 發表
會貴很多?你想在公立定私家順產呀?

私家啦!我朋友話佢問過瑪麗,有問題醫生幾耐先會到,佢話要十幾分鐘,仲話佢個仔出世時缺氧,好在在私家先有返條命仔。

咁我諗最多生兩個,我體質弱,想舒服啲,所以最後決定都係去私家。

別墅

原帖由 @barbie@ 於 10-9-30 10:34 發表

你都已經好過我,我要10月11日才12週

其實係咪一踏入12週已經夠3個月可以同人講?定要要踏入13週先夠3個月?

踏入13周先完成12周,所以13周先夠3個月。

首頁

尾頁

跳至