跳至

首頁

尾頁

別墅

我剛剛搬嚟第一城, 想問你哋幫街市邊檔買豬肉好呢? 我唔一定要平, 但係要老實同埋d肉來貨無問題. 麻煩晒.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

街市有4-5檔豬肉檔

但有2-3係開左唔係好耐, 約1-2年

以我記得有1檔係開耐d, 我住第1城6年都係幫趁佢
係賣包果條走廊行入去
一路行到見到左手邊有檔豆腐 ..
係豆腐檔斜對面有檔豬肉檔
通常係1個阿叔 + 1個阿姐賣豬肉 ..

大宅

我就覺得最近"真功夫"豆漿/包那檔不是太老實
初頭買都ok, 後來每次買佢都例牌切多d (例如要$20, 佢就話一時多左$2-3), 一次又係咁兩次又係咁, 我就無再幫襯. 跟住有日就聽到個婆同佢嘈, 話佢次次都切多叫人要埋. 你會見到佢係零舍少人幫襯.

我都係幫襯中間果兩檔, 近尾冰鮮雞對面那兩檔未買過, 因為唔就腳

但最近百佳開左就去多左百佳, 因為佢d豬肉成日有discount

原帖由 zoesychan 於 10-10-2 20:07 發表
街市有4-5檔豬肉檔

但有2-3係開左唔係好耐, 約1-2年

以我記得有1檔係開耐d, 我住第1城6年都係幫趁佢
係賣包果條走廊行入去
一路行到見到左手邊有檔豆腐 ..
係豆腐檔斜對面有檔豬肉檔
通常係1個阿叔 + 1個阿姐賣豬 ...

別墅

唔該晒你哋報料呀!

原帖由 yiuyiu213 於 10-10-3 01:25 發表
我就覺得最近"真功夫"豆漿/包那檔不是太老實
初頭買都ok, 後來每次買佢都例牌切多d (例如要$20, 佢就話一時多左$2-3), 一次又係咁兩次又係咁, 我就無再幫襯. 跟住有日就聽到個婆同佢嘈, 話佢次次都切多叫人要埋. 你 ...

首頁

尾頁

跳至