跳至

首頁

尾頁

別墅

環保接龍勳章

我阿B飲奶每日食5餐,每餐飲6安,每隔3小時一次,而佢餐與餐之間可以嘔奶3~4次,阿B郁兩郁就會嘔奶,坐呀,爬呀,扶企呀呢d動作就實會嘔奶,總之動作唔可以太郁動....出世到e+都係咁,c6抱親佢亦會嘔奶.,有時乖乖地訓係度都會嘔奶ka

我係咪應該帶阿b睇醫生呢?定係會有咩方法改善到呢?

別墅

我bb以前都是郁兩郁就嘔,後來一餐分兩次食(食完頭2.5安,等15-20分鐘,再食2.5安),嘔奶的情況大為改善。通常到6個月後,bb應該無咁容易嘔奶。如果情況持續,就看看醫生,至少聽一些專業意見。

別墅

環保接龍勳章

其實飲開奶茶會否能改善嘔奶情況呢?

複式洋房

原帖由 Bosco_bb 於 10-10-5 18:49 發表
我阿B飲奶每日食5餐,每餐飲6安,每隔3小時一次,而佢餐與餐之間可以嘔奶3~4次,阿B郁兩郁就會嘔奶,坐呀,爬呀,扶企呀呢d動作就實會嘔奶,總之動作唔可以太郁動....出世到e+都係咁,c6抱親佢亦會嘔奶.,有時乖乖地訓係度都會 ...

我個B都系成日嘔奶的,睇過E生,E生話喂得太多或佢太飽了,分兩次喂或掃佐風再喂。

大宅

3個鐘食一餐會唔會太密呀, 而家bb大, 開始都可以比粥仔糊仔比佢代一餐, 同埋呀仔唔叫肚餓, 其實都唔洗咁跟足時間食

別墅

環保接龍勳章

其實我都知3小時密左d,之不過佢個肚次次都好準時,差唔多隔3小時佢就喊曬要飲奶.....午餐都有比糊食,不過唔係咁肯食.....

別墅

環保接龍勳章

呢2日我照住你講咁一餐分兩次食,嘔奶真係少左,可能真係飲得急得制,消化唔切.....
原帖由 loanna 於 10-10-5 22:19 發表
我bb以前都是郁兩郁就嘔,後來一餐分兩次食(食完頭2.5安,等15-20分鐘,再食2.5安),嘔奶的情況大為改善。通常到6個月後,bb應該無咁容易嘔奶。如果情況持續,就看看醫生,至少聽一些專業意見。 ...

首頁

尾頁

跳至