自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個仔一出世對腳就有嚴重嘅扁平足,而家3歲,早前政府醫院同佢做磁力共震,話佢對腳嘅腳骨變形同移位,所以先有咁嚴重嘅扁平足......
醫生建議同佢做手術整返好對腳,不過我同屋企人仲商量緊,因為有d信唔過政府醫院,亦因為親戚有個朋友因為做左類似手術而行唔到......
但係呢個手術一定要做,如果唔做,個仔就會同同年齡嘅小朋友相差越來越大,會好影響佢將來嘅發展,但係我地又想聽多幾個專業醫生嘅意見......
我响網上搵到黃文遜 & 陳嘉華醫生,佢地都有睇開兒童骨科嘅,唔知各位有無另外d兒童骨科醫生嘅資料?妳地有無類似經驗?可唔可以分享下?
我真係好迷茫,因為呢個都算係大手術,手術之後仲要打石膏同做物理治療,要好長一段時間嘅康復期,而且又有風險,個仔得3歲咋,我真係唔知點算,身邊又有好多唔同嘅聲音,好煩呀......

大宅

有無人知???

男爵府

你睇邊間政府醫院呀?叫佢寫refferal 比你去"根德夫人兒童醫院" 在大口環,這間院專做兒童骨科, 咩"奇難雜症"都有,扁平足對佢哋嚟講好小事je

大宅

原帖由 PowerNana 於 10-10-30 03:24 發表
你睇邊間政府醫院呀?叫佢寫refferal 比你去"根德夫人兒童醫院" 在大口環,這間院專做兒童骨科, 咩"奇難雜症"都有,扁平足對佢哋嚟講好小事je

佢唔係扁平足,係腳踝骨變形同移位...
不過妳嘅建議好有用,多謝哂~~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Dr Chan Kau Tak in central, he is good and experience, but expensive law!

大宅

原帖由 kinglongma 於 10-11-4 08:44 發表
Dr Chan Kau Tak in central, he is good and experience, but expensive law!

係咪陳求德醫生???
因為我响醫生網搵唔到CHAN KAU TAK,但係搵到CHAN KOW TAK,係咪同一個人?
請問佢有無兒童骨科經驗?

首頁

尾頁

跳至