自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我又再中返舖咖啡癮喇!!! 係陀細仔時幾經辛苦戒左幾個月.....依家頂唔順喇!!又日日飲返杯個魂先至返到黎!!
多唔多人同我一樣呢~~

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

me too.....
飲左即刻醒神哂

水晶宮

同你情況一樣...
少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

飲了,唔係死得.

好辛苦先忍到,每日一杯.要忍'忍'忍

不能再去番,當年每日最少十杯的日子,要再過好似戒白粉的日子,想當年好辛苦戒了一年,先戒到每日一杯.

男爵府

Me too!
飲返杯個魂先至返到黎!!

Morning & Afternoon

But now want another one!!!! Die Hard!!!!

2 cups in summer or 3 cups in Winter !!!!!!!

原帖由 lily_liu817 於 10-11-4 10:30 發表
我又再中返舖咖啡癮喇!!! 係陀細仔時幾經辛苦戒左幾個月.....依家頂唔順喇!!又日日飲返杯個魂先至返到黎!!
多唔多人同我一樣呢~~

珍珠宮

畀面勳章

我都係一樣, 奶茶已經唔夠勁, 要飲coffee. 不過我限定自己只能一日一杯.

男爵府

WAHHHHH "十杯的日子" Super!

原帖由 yoma1975 於 10-11-4 10:47 發表
飲了,唔係死得.

好辛苦先忍到,每日一杯.要忍'忍'忍

不能再去番,當年每日最少十杯的日子,要再好似戒白粉的日子,想當年好辛苦戒了一年,先戒到每日一杯. ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係呀,放假都要整番杯架!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

子爵府

日日早餐會飲一杯~~多數一日飲一杯~放假時屋企無得飲會覺得頭痛....上左引了無計~~
果時生完細女夜晚要湊B~~日日唔夠訓,返工無精神....好慘~~攪到日日1-2杯咁~~
飲到慣左~~連消夜都有時會飲~~老公都話我~唔會訓唔著GA咩??呵~~
有諗過介~~但飲咖啡好似都叫可以去水腫~~OK啦~~自我安慰~~呵~~
不過我飲小糖~呵~~感覺上健康D
^0^

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係朝朝唔飲唔安落~
有時夜晚忍唔住都會飲, 但又唔會瞓唔到喎~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果返工唔飲會覺頭痛
但放假就無事喎

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我係返工先會飲, 平時放假無得飲個人好似無起過身一樣, 全日做左d 咩都唔知咁!!

伯爵府

熱血勳章

我有好多朋友都鍾意飲, 不過要適可宜止, 因為佢地都係有多年嘅咖啡癮, 最近都不約而同覺得個心跳得快, 要去檢查身體, 所以一日一杯, 適可宜止.

男爵府

無得飲個人好似無起過身一樣, 全日做左d 咩都唔知咁!!

原帖由 lily_liu817 於 10-11-4 11:01 發表
我係返工先會飲, 平時放假無得飲個人好似無起過身一樣, 全日做左d 咩都唔知咁!!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

每日奶茶1杯

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我每早要飲一杯, 有陣時下午都一杯。

如果有一日唔飲, 下午開始個頭就會痛, 你地會唔會呢?

子爵府

好媽媽勳章

我都係每日一杯,其實飲咗同唔飲可能無咩影響(都係咁無嚟精神:;pppp: ),但係唔知解好似個心唔舒服咁!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 kitkit218 於 10-11-4 11:11 發表
每日奶茶1杯

Me too. 如果唔飲, 下午會頭痛

珍珠宮

原帖由 ChammyMAMA 於 10-11-4 10:55 發表
我都係呀,放假都要整番杯架!!

X2

但係聽講話每日飲杯咖啡可以減低患心臟病風險. 所以只要唔好飲過量就無問題.

水晶宮

睇黎都好多人鍾意喎!! 咁你地係飲即磨果d 定係沖果d 呀!!??

我偏愛飲沖果隻...(係公司時我會自己買捷x 返去)

首頁

尾頁

跳至