嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想買張最細bb床,因為睡房已經放左大仔張bb床,已經無乜位餘下,所以想請問呢個尺寸係咪已經最細啦?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Daisy首胎619 於 10-11-12 13:57 發表
我想買張最細bb床,因為睡房已經放左大仔張bb床,已經無乜位餘下,所以想請問呢個尺寸係咪已經最細啦?

我呀女張床25" X 42"長, 但她現在2歲半喇,也可不用睡BB床喇因咁大過喇,當然她張床也還可睡到3歲多...
不過我覺得2歲半也要試吓她不要再睡BB床喇.
忘了說, 不是個個BB也肯睡BB床因我有2個鄰居的小朋友,他們由細到現在也不睡BB床.所以BB床對他們來說沒用.

大宅

原帖由 rainrain613 於 10-11-12 14:41 發表

我呀女張床25" X 42"長, 但她現在2歲半喇,也可不用睡BB床喇因咁大過喇,當然她張床也還可睡到3歲多...
不過我覺得2歲半也要試吓她不要再睡BB床喇.
忘了說, 不是個個BB也肯睡BB床因我有2個鄰居的小朋友,他們由細到現 ...

意思即係?唔建議我買張咁細既bb床?

侯爵府

36吋=3呎=80cm左右
我女一歲已經80cm高喇。

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁細既床, 真係唔知可唔可以訓到1歲

我仔果時果張係24吋闊, 訓到1歲3個月左右, 已經覺得好迫, 一轉身就拍到 D 床欄邊

男爵府

好媽媽勳章

回復 3# Daisy首胎619 的帖子

看你們自己的需要,我只是說出我家小朋友的情況.

子爵府

好媽媽勳章

我是用細床的,唔夠一歲就頂頭...
20X36 BB木床係最細,如果網床有隻再細D

大宅

原帖由 垣垣媽 於 10-11-14 14:50 發表
我是用細床的,唔夠一歲就頂頭...
20X36 BB木床係最細,如果網床有隻再細D

咁請問邊隻牌子網床係最細的?越細越好,夠5個月既bb訓就可以了。謝!

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

最近我都開始準備買BB床,屋企其實無咩位放,心思思想買張細床但聽你地咁講好似要預番大少少,咁即係如果要訓到兩歲令,就最起碼都要買25"X42"呎床了。

子爵府

好媽媽勳章

你去反斗城睇下http://www.toysrus.com.hk/babiesrus/jsp/showBig.jsp?lang=zh&productid=6172
不過夠唔夠5個月就真係唔清楚,但一定細過20x36
原帖由 Daisy首胎619 於 2010-11-15 09:20 AM 發表

咁請問邊隻牌子網床係最細的?越細越好,夠5個月既bb訓就可以了。謝!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 island811 於 10-11-15 22:30 發表
最近我都開始準備買BB床,屋企其實無咩位放,心思思想買張細床但聽你地咁講好似要預番大少少,咁即係如果要訓到兩歲令,就最起碼都要買25"X42"呎床了。 ...

說對呀,我呀女現在2歲半也有92CM高也睡得到。
只是覺得她長大了,而且又有地方所以才不用給她睡BB床。現在看看老公想不想留返張BB床,如果唔係也不知送去邊度會收二手野?

大宅

原帖由 rainrain613 於 10-11-16 11:37 發表

說對呀,我呀女現在2歲半也有92CM高也睡得到。
只是覺得她長大了,而且又有地方所以才不用給她睡BB床。現在看看老公想不想留返張BB床,如果唔係也不知送去邊度會收二手野? ...

如果你張bb床真係唔要的話,如你又不介意,可否給我呢?
因為我會在我媽家坐月(連埋我大仔歲半),也會跟我一齊反去媽咪家,但我媽家得一張bb床,所以還欠一張bb床,謝!

男爵府

原帖由 Daisy首胎619 於 10-11-12 13:57 發表

我都係因為房細,買左呢張,瞓到6個月,開始覺得佢好窄,冇位轉身,咁啱有朋友俾左2手床我,換左~

大宅

細床大部份用唔過1歲, 原因可能係身高問題, 但我係因為BB開始學趴學企, 見佢危危乎, 我驚佢跌落黎, 所以八個月就換床

大宅

唉…無 辦法啦!其實我唔想買床架!因為太浪費了。希望搵到有人比我或借黎用啦!但係如果到最後一刻無人比,都要焗住買張床架!因我細仔今年12月尾出世,佢訓到5月頭就會訓哥哥個張bb床,而哥哥到時差唔多2歲就打算訓兒童床。所以頭都痛埋。因為到時5月頭要搬屋,租約期滿。唉唉…

首頁

尾頁

跳至