嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你的bb俯睡, 仰睡定側睡

請問邊樣會好d呢?

大宅

Re: 你的bb俯睡, 仰睡定側睡

我個仔3款都訓齊 梗係仰睡最好啦, 側睡都接受既, 不過我一見佢俯睡就會幫佢反番身, 因為冇咁好...

別墅

我個仔都係樣樣齊呀, 佢訓覺好似舞龍咁

伯爵府

我冇去考究邊種睡姿好
開始由仰睡,跟住側睡,最後就俯睡,試過瞓瞓下個頭去左床尾tim 總之好似車輪轉咁

侯爵府

好媽媽勳章

我阿女呢排都係 俯睡 but 佢甘樣瞓后 又冇甘易醒 可以一覺瞓天光 so 我諗冇mug 所謂 最緊要佢舒服同安全就得啦

洋房

gingin0806 寫道:

Me 2

男爵府

BB616 寫道:
[quote]

Me 2 [/quote]
me 2 仲有360度轉體呀

複式洋房

hello
因我的b側睡好似好訓d, 但我怕唔係幾好, 所以咪問下你地的意見呢

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔都係

複式洋房

我個baby都係側睡訓,無咩呀,都幾好呀
mid-mid 寫道:
hello
因我的b側睡好似好訓d, 但我怕唔係幾好, 所以咪問下你地的意見呢

複式洋房

半歲前仰睡,
半歲後側睡多,
剛滿一歲,呢排勁鍾意趴o係度o訓 ?-(
有時仲會o訓o訓下嗌兩聲添(但係冇醒嫁喎) :mrgreen:
Honeybaby Yan Yan

洋房

三樣都會, 近排鍾意俯睡...
因為佢發現俯睡時, 我o地係餵唔到佢食奶...
女兒出生日期: 2004年7月25日 :lol
一個login名, 兩夫婦用...不要見怪... :P

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

三樣都有

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

三樣都有
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

bb俯睡怕唔怕危險呢??? 我bb就快6個月, 自從懂轉身後, 勁like俯睡, 我老公覺得危險, 所以不斷要幫佢轉身, 都幾煩. 而且有時自己都瞓了, 唔轉得咁多. 大家點睇呢. 請分享 :-P
好似有d防反身的枕頭, 有冇用

複式洋房

BBFan 寫道:
bb俯睡怕唔怕危險呢??? 我bb就快6個月, 自從懂轉身後, 勁like俯睡, 我老公覺得危險, 所以不斷要幫佢轉身, 都幾煩. 而且有時自己都瞓了, 唔轉得咁多. 大家點睇呢. 請分享 :-P
好似有d防反身的枕頭, 有冇用

防反身的枕頭, 有用架, 我阿b都勁like "反轉再反轉", 佢最初會仰睡, 跟住就側睡, 但我會用固定bb瞓覺枕頭仔頂住2邊 ,佢想再轉都唔得 ..... 我用左會安心d, 因為夜晚大人都要訓啦, 無可能下下都要幫佢轉 而且可以較大細tim
徐家的"小可愛", 2005年1月25日 東區醫院出生, 係爸爸同媽媽 "心肝寶貝"

男爵府

我亞 B又係呀 .. 佢趴係度瞓..真係好驚呀 ..搞到私都無得瞓呀 ...

不過佢又真係好似無咩野 WOR ..但係安全起見..我見到, 都會反返正佢 LOR ..

FWFIAN ,

防反身的枕頭 ?邊到有得買呀 ??
幾多錢呀 ?? 
THANKS

有用又唔怕買個呀 ...HEHE

我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

複式洋房

三樣都有

珍珠宮

3樣都有, 總之招式層出不窮!

複式洋房

LiBoBo,

我見荷花有得買, 不過唔記得幾$$ , 但係你可以用d"香腸型"cushion, 放係床仔兩邊, 其實原理都係一樣架 ....
徐家的"小可愛", 2005年1月25日 東區醫院出生, 係爸爸同媽媽 "心肝寶貝"

首頁

尾頁

跳至