自由講場

跳至

民房

妳們和姐妹的感情如何?

我最小, 上有五個姐姐, 朋友一聽第一個反應都會說: 真好, 有那麼多位姐姐疼妳. 聽到這時, 我的反應是苦笑

子爵府

Re: 妳們和姐妹的感情如何?

我有兩個家姐
一個亞哥 , 一個細佬
我同我細家姐感情一向都唔好 , 我地係唔會講野既
但我結婚後 , 再生埋個仔後 , 就開始好lu , 依家都會有講野 , 但就唔係好好law , 有時見到人地同d姐妹感情咁好 , 我都想好似佢地咁架
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

細個時就成日打交, 大個左就個個感情都好好!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

別墅

我有兩個家姐,一個哥哥,姊妹感情非常好,日日通電話,一星期最少見一次,但哥哥就淨係飲宴、掃墓先見面 :lol:

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

Excellent relationship for us (sisters & brother). Especially my eldest sister, she loves my daughter & husband also.
Thanks Rosanna, I love you too!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

我有一個哥哥, 一個妹妹, 同哥哥見面不多, 也不常通電話, 妹妹就親好多, 什麼都可以傾談, 仲會一齊去旅行

大宅

我有一個姐及一個弟, 同姐感情好D, 不過以前細個就成日噪交+打架.....

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ok la!

男爵府

我都有五姊妹, 細個都會成日嘈+打架, 不過嫁剩一個啦, 現在每個星期都會番阿媽度食飯, 都幾開心架, 個個都好期待星期五番去(包括我個仔同老公).

大宅

我用細佬表面"淡如水", 但如果我個電腦壞咗, 我第一時間諗起佢, 即刻call佢見見面.

大宅

2019新春慶豚圓

mclam 寫道:
細個時就成日打交, 大個左就個個感情都好好!!

me2!!

男爵府

2019勳章

我同家姐依家都成日打交頂頸........ :-|
村姑 亞Bee

大宅

我有2個同母異父哥哥+1個同母異父姐姐
+1個親姐姐+2個妹妹.
同母異父的因大咗先知.so冇咩感情,第2個亞哥有時唔認得我潻(行街見到)~~~~
同最細個妹最好感情,咩都講~~
我的寶汶囡~~~ :cheeze: 4月11日出世~~~3.655kg,49.7cm 5月12日 ~~~~~4.59kg,55cm 6月13日 ~~~~~5.59kg,60cm 8月15日 ~~~~~6.91kg,65cm 10月17日 ~~~~~7.89kg,68cm 2月9日~~~~~~~9.55kg,75cm

別墅

23MayMum

同你一樣,講都冇人明
自己都唔明
[img align=left]http://www.filecabin.com/up1/1160493500-SUM.gif[/img]

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

我有個妹,感情 ,希望一直都係咁就好了 :wink:

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我有一個親家姐親哥哥, 但從未一齊生活過
一年都會傾到三至五次電話...平均兩年見一次面
其實久唔久都會想起佢, 但大家都好少主動聯絡咁囉

伯爵府

我有一個妹妹,感情好好架

大宅

我有一個親家姐,感情好好~~好好傾....無端端都會傾計傾通宵,唔知點解傾極都有話題....每日都會通電話,日日見都唔會厭。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我有1個哥哥同妹妹~~
我阿哥表面上好似好cool好冷淡......但係其實佢好錫我同妹妹~~
我同阿妹既感情就唔係咁好.....成日都會嗌交~~

跳至
熱門主題