自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

買返黎物業仲要係私人名下.

直資啫, 仲係有用政府資助, 同用市民嘅錢投資落自己袋, 有咩分別.

珍珠宮

畀面勳章

新聞話係"真道"咩?

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 1# Teresa 的文章

係, 新聞係講真道

禁止發言

伯爵府

好媽媽勳章

學校面試費用200元, 可想而知食水都好深的

iwff

子爵府

醒目開學勳章

今年6月已同囝囝去interview, 到而家都無消息, 打去學校問, 佢地話校長要全權負責去睇小朋友資料, 但要等佢暑假旅行完返黎先可以開始睇資料. ok, 到而家11月中, 我早兩日打去, 佢話校長啱啱10月中先開始安排2nd in, 通常都會in到出年6月. 我真係想問, 第一批1st in於6月至7月, 至而家都無人被reject, 但學校一方面話校長好忙, 一路都睇緊小朋友資料, 但礙於校長太忙, 要時間處理. 但, 又一方面, 由6月開始至而家, 都無停過繼續招生收form, 佢第一批都未攪掂, 咁佢點解仲繼續招生呢, 唔通到出年9月開學, 佢都可以仲未睇晒?? 定係還是招生費用太吸引, 一個application fee 係 $200 喎.

咁無時間, 點解仲要睇股市買樓買股票買基金? 我而家明白晒.

禁止發言

回覆 1# iwff 的文章

子爵府

醒目開學勳章

男拔, SPCC 等超級名校, application fee都唔洗咁貴啦.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

真道不嬲都係咁程序收生, 岩既, 好快就有SECOND IN然後一個月學費做DEPOSIT
唔岩既, 慢慢等.........(唔會有任何FEEDBACK的), 另一方面又繼續收FORM, 睇下有無心水申請, 岩既又會好快SECOND IN

原帖由 眼超超 於 10-11-17 11:29 PM 發表
今年6月已同囝囝去interview, 到而家都無消息, 打去學校問, 佢地話校長要全權負責去睇小朋友資料, 但要等佢暑假旅行完返黎先可以開始睇資料. ok, 到而家11月中, 我早兩日打去, 佢話校長啱啱10月中先開始安排2nd in, ...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原來係呢間!!!:;pppp: :;pppp:

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

好想知仲有邊幾間係審計處查出有問題既學校.

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-11-17 23:37 發表
真道不嬲都係咁程序收生, 岩既, 好快就有SECOND IN然後一個月學費做DEPOSIT
唔岩既, 慢慢等.........(唔會有任何FEEDBACK的), 另一方面又繼續收FORM, 睇下有無心水申請, 岩既又會好快SECOND IN

...

不嬲都咁做, 就係啱?

禁止發言

男爵府

校長解話時會吾會借大師名句 :真的假不了,假的真不了!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

請問邊一句係個人意見?
原帖由 chei05 於 10-11-17 11:45 PM 發表
你的說話實在太個人意見了。。真係好盲目。。。。。。。

子爵府

醒目開學勳章

好彩佢無收我, 一個月學費係deposit....................$2000. mouth:

thanks God.

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 o狂人o 於 10-11-17 23:45 發表
校長解話時會吾會借大師名句 :真的假不了,假的真不了!!

佢未夠大師聰明.

王國長老

我無話佢岩WORmouth:mouth:" />
我話佢不嬲都係咁咋WOR, 我舊年申請完, 而家都無任何FEEDBACK, 佢亦唔會REJECT, 所以你再CALL都無用, 亦知佢係一直收FORM, 岩心水就會約見, 見岩就會即收, 所以我知佢唔係跟先後次序LOR

(無端端俾人話個人意見? 真道都唔係我杯茶, 真係R頭)
原帖由 眼超超 於 10-11-17 11:40 PM 發表

不嬲都咁做, 就係啱?

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-11-17 23:49 發表
我無話佢岩WORmouth:mouth:" />
我話佢不嬲都係咁咋WOR, 我舊年申請完, 而家都無任何FEEDBACK, 佢亦唔會REJECT, 所以你再CALL都無用, 亦知佢係一直收FORM, 岩心水就會約見, 見岩就會即收, 所以我知佢唔係跟先後次序LOR

(邊 ...

唔啱嘅佢一路拖住, 如果真係考佢一間, 抱有希望咁點呢, 校長真係好不負責任.

我考時, 如果知佢係一路都唔會比消息, 我一定唔會去考.

禁止發言

首頁
12345...6

尾頁

跳至