嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

請問bb幾歲做割包皮手術比較好呢?

醫生話囝囝有需要做割包皮手術, 但囝囝得17個月, 歲半都未夠實在太細, 真係唔想太早做, 咁幾多歲做比較好呢? 做完會幾耐復原呢? Thanks a lot!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

別墅

Re: 請問bb幾歲做割包皮手術比較好呢?

其實最好一出世之後就做,因復完會快,我仔仔一出世2日就做左,個傷口就約一個星期就好返.
你個bb再大個仔先做,到時佢怕羞唔會比你處理個傷口,發炎就麻煩.

民房

I perfer my new baby do this operation when he born within 2-3 days!

男爵府

環保接龍勳章

以前好多醫生都叫BB一出世就做割包皮手術.話BB唔會痛. 但現今好多醫生都反對這樣做. 因為未必有需要做而且BB唔係唔會痛. 只係唔識同你講而已。如果小朋友的"BB仔"翻唔起來清洗.又時常會發炎.咁就要俾佢做. 當然細個做會好過大. 因為細個做係會全身麻醉的.

應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

男爵府

環保接龍勳章

相關新聞
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

大宅

畀面勳章

Thanks all mama!
囝囝都係近日睇醫生先知要割包皮, 醫生話佢尿道口開得細所以要做手術, 雖然唔係急切性, 但係一有發炎就即刻要做, 所以我咪問定先law! 不過我都驚佢大個仔做冇咁快復原, 又怕自己唔識照顧佢, 唉!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

男爵府

環保接龍勳章

如果一定要做手術的話.就及早做好了. 細個點都易復原. 而且冇咁識驚.照顧都容易D呢.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

monpun 寫道:
其實最好一出世之後就做,因復完會快,我仔仔一出世2日就做左,個傷口就約一個星期就好返.
你個bb再大個仔先做,到時佢怕羞唔會比你處理個傷口,發炎就麻煩.

我囝囝都係出世2-3日就做左, 醫生好似用左半個鐘做, 佢話用信圓形

大宅

畀面勳章

Thanks all!

首頁

尾頁

跳至