產前產後

跳至

大宅

大家用咩牌子尿片?

其實大家覺得邊隻最好抵用, 質素又OK? PAMPERS 好貴...
該用戶已被刪除

Re: 大家用咩牌子尿片?

男爵府

妮飄啦又平又好用

複式洋房

huggies

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都會係 Huggies!
我亞B 未出世...我朋友已經有幾包 New Born size 送比我...
我都問過有BB的人,多數都係用 Huggies. 佢地話呢個牌子品質好d 喎!

男爵府

我個 b 就用 pampers, 最初用特級棉柔(NB & S SIZE) ,後來 M 碼開始到而家 XL 碼就用超薄乾爽 ,我覺得0K 喎,唔係好貴如果去藥房買,都係 $ 136 / 80 片 (XL 碼.)

侯爵府

畀面勳章

contact 寫道:
huggies

me too~~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

雪晴晴 寫道:
[quote]
contact 寫道:
huggies

me too~~ [/quote]
MEE 3

別墅

我b一出世就用pampers 特級棉柔NB....S碼開始用超薄乾爽.....就算片片好多尿好重patpat都乾的~好正

子爵府

huggies
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

pampers

大宅

喺屋企用尿布,出街用pampers

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

噓噓樂
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

huggies or nepia ~~
[size=medium]**小綽瑤車厘子綱頁**[/quote][size=small]綽悅非凡性溫柔,瑤池仙子氣清幽

大宅

callycms 您好!!!

我也打算在家用尿布, 出外才用尿片。

請問 : 初生嬰每天約用多少塊尿布呢?
大便的尿布您怎處理? 即棄 / 即洗?

請指教, 謝謝 :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

潮流媽咪 寫道:
妮飄啦又平又好用

AGREE!!

大宅

jannlly 寫道:
pampers

me 2

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jennyleung 寫道:
[quote]
潮流媽咪 寫道:
妮飄啦又平又好用

AGREE!! [/quote]

AGREE!!!!

我建議初生 BB 最好唔好用布片, 因為, 佢地一日最少要用8-10片呀! 同埋, 佢地既皮膚好易敏感, 所以, 都係紙尿片好D, 其實, 初生 BB 唔需要用太好的片片呀! 因為, 要換得好密呀!

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都想知 , thanks.
maggie0930 寫道:
callycms 您好!!!

我也打算在家用尿布, 出外才用尿片。

請問 : 初生嬰每天約用多少塊尿布呢?
大便的尿布您怎處理? 即棄 / 即洗?

請指教, 謝謝 :mrgreen: :mrgreen:

大宅

maggie0930 & peaceaa1122,

您們好! 我個BB呢個月尾先至出世,所以未知每日用多少塊,不過我已經買定3打尿布,因為尿布可以長時間用,所以買定多d都唔怕,另外,由於BB皮膚非常幼嫩,所以唔好怕麻煩要換密d,如果唔係就好容易有尿道炎(我家姐有經驗,佢教我架); 至於有大侯的尿布可以先用清水沖洗乾淨,然後就可以連同其他尿布一齊清洗啦~~

其實用尿布都係支持環保嘅一種,希望多d人可以支持啦

跳至