產前產後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係咪坐月期間,係咪唔好做婚宴'姊妹團'?!

係咪坐月期間,係咪唔好做婚宴'姊姊團'?!
早幾日我朋友打o黎話11月尾結婚,想搵我做姊妹...
但我果陣將會o岩o岩生完亞B..唔夠一個月...
係咪唔好去呢? 我問過我媽咪 & 老公..佢o地都唔俾我去 ?
但果個又係我10幾年o既好朋友,點好呢?
凈係去飲又得唔得?!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 係咪坐月期間,係咪唔好做婚宴'姊妹團'?!

無法啦,生完個身體需要時間康復,你重去做姊妹.
你家人驚你身體虛弱至唔俾你去,而你fd你同佢解釋佢會明白你. :mrgreen:
重有就係我家習俗坐月期間連人哋家都唔可以去.
遲d再約出嚟食飯lA.
該用戶已被刪除

大宅

梗係唔好做啦, 連去飲都唔好呀, 聽老人家講紅事對紅事會撞架, 唔"老黎"架, 唔好唔"信邪"呀, 寧願遲d同佢食飯, "知無"
:-P

Love You Baby

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

坐月期間就唔好出去喇~ 咁多年朋友我諗佢會體諒你既, 最多遲啲先至出去同佢之食飯law~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係呀!老人家講紅事對紅事,唔得咖!對雙方都唔好!

winnie_218 寫道:
梗係唔好做啦, 連去飲都唔好呀, 聽老人家講紅事對紅事會撞架, 唔"老黎"架, 唔好唔"信邪"呀, 寧願遲d同佢食飯, "知無"
:-P

首頁

尾頁

跳至