婦女醫護

跳至

複式洋房

痔瘡問題~~

我未有BB果陣已經有痔瘡問題, 睇過幾次醫生都無完全康復, 衣家有BB個痔瘡仲越黎越嚴重, 醫生都有比藥我塞, 其實都有好d d, 但我都好驚呀~~ 聽講有痔瘡生BB會仲辛苦仲痛, 唔知有無人可以上黎話我知有痔瘡生BB會有幾痛苦呀!!(等我有定心理準備都好吖) 或者有無d乜嘢方法可以令痔瘡得以有效改善....介紹吓丫!!:-(

子爵府

Re: 痔瘡問題~~

生bb唔會痔瘡痛的。

但生完後, 痔瘡會頂著順產的傷口, 行一定痛!!坐就有時痛。 :-( 我痛左幾乎7日呀! 我的經驗很痛苦,因為bb黃胆入了仔房, 為了給他人奶, 來來回回的行, 我試過痛到想死! 企左係度發抖.... 我老公要搵張輪椅給我, 送我返婦產科病房。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

大宅

我本身都有痔瘡, 但陀緊bb時完全冇事, 生都冇事, 不過生完就慘喇! 每行一步都痛:-( , 坐係度痔瘡頂住又痛 :-( 我坐係度要用水泡墊住坐就好好多lu! 返到屋企又用藥塞和搽藥膏雙同埋浸埋藥水先至好咋! 我都唔記得幾多日先至好番, 總之覺得好似好耐, 度日如年呀.....!! :-(
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

大家係同病相憐啦! 我都有痔瘡,幾年前做過手術但好快都生番出來,我其實日日去到toilet,又順個隻,我又成日食水果同菜,但唔知點解.... 唉,我都擔心有了BB之後仲嚴重,我有時去'大' 都出好多血呀... 有冇辦法可以幫到我? :-(

大宅

ckbee 寫道:
大家係同病相憐啦! 我都有痔瘡,幾年前做過手術但好快都生番出來,我其實日日去到toilet,又順個隻,我又成日食水果同菜,但唔知點解.... 唉,我都擔心有了BB之後仲嚴重,我有時去'大' 都出好多血呀... 有冇辦法可以幫到我? :-(

咁即係同姑娘講嘅一樣,割左都會生番,我生第一胎都痛到c,呢胎都吾知會點. :-(

複式洋房

I am going to give birth to my new baby very soon. I already got 痔瘡 now and it is very serious. I even cannot sleep well at night, let alone normal body movements such as walking and sitting. For the recent few days, I always lie on my bed and do nothing. I really feel desperate.

複式洋房

如果痔瘡出血就要做手術,因為如果長期去厠所就出血,有機會貧血架,病向淺中醫呀.

伯爵府

好媽媽勳章

del..............................

子爵府

之前有個bk媽媽比

民房

當然有興趣啦,麻煩你post出黎啦!!
請問甘多位,關於產後痔瘡痛問題,你們是順産的還是開刀咖?

大宅

嘜小小 寫道:
當然有興趣啦,麻煩你post出黎啦!!
請問甘多位,關於產後痔瘡痛問題,你們是順産的還是開刀咖?

我係順產架.

跳至
熱門主題