嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

尿片~

我仔仔而家用緊pampers 棉柔中碼,不過,脾位已經唔多岩,打算轉大碼,日間想用其他牌子
想問,nepia 好定係 pampers 超薄 好呢?
其實我呢兩隻都用過,覺得差唔多,不過,pampers 超薄比棉柔細條d~
咁我想問,如果,我買nepia同 pampers 超薄,咁應該買大碼還是加大呢?
]

男爵府

Re: 尿片~

nepia,pampers 超薄都好用丫 不過我鍾意pampers 超薄多d,吸濕後,d棉唔會走埋一舊舊 你bb都係想轉大碼片,應該買返大碼片就ok喇~

子爵府

醒目開學勳章

但因為,我之前用細碼個陣,用棉柔同超薄,但發覺超薄好細條,大脾有像根印~~~
]

珍珠宮

醒目開學勳章

pampers 好用過 nepia.

大宅

I think Size L is ok. My daughter uses Superdry and sometimes uses Premium. Premium is larger than Superdry, but the difference is not too much. So, I think it is ok for your baby to use L (Superdry) when he is using M (Premium) now. For XL, it will be too large kar! :lol:

男爵府

nepia初初用都可以,但一用耐就唔得,上星期攪到晴晴勁出尿布疹,因為佢濕了後無pampers咁乾身,又會一舊咁...即刻換番pampers
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

梗係pampers超薄好d 啦
nepia 濕左會變得好大舊, 冇pampers 咁好~
我諗買大碼啦~
我個仔now都用緊大碼既~

禁止訪問

男爵府

kenivy
有d bb好快用s碼,其實遲早都要用架啦,唔緊要啦
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

kenivy,

My daughter changed to use size S 4 weeks after she was born. Little baby grows extremely fast kar! Don't worry..... and don't blame your husband ar. :-P

首頁

尾頁

跳至