自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

滅蚊方法 (牌子/ 產品)?

請問你們是用那一種滅蚊方法去驅/ 滅蚊的呢?
有那些牌子的產品最有效呢?
請給與意見, 謝謝!

大宅

Re: 滅蚊方法 (牌子/ 產品)?

我試過滅蚊燈, 超聲波驅蚊, 插電滅蚊液都係麻麻地啦, 我d狗狗都仲有比蚊咬

我覺得最有效亦都係最古老既方法~~~蚊香

洋房

我亦與你一樣, 由於試過不同的電產品, B仔B女還是比蚊咬, 所以才問一問其他人的意見, 我想也許要買蚊香來試一試, 謝謝!

洋房

Oh, my god!
I just receive the following message from my colleague. So, is that means we should use the electronic one instead of 蚊香??
蚊香對人體的傷害嚴重,相等於燃點一百三十七支香煙。

重慶市及湖南省的消委會近日分別發出消費提示,警告民眾燃點蚊香時,釋出的煙霧含有超細微粒、多環芳香烴、苯、羰基化合物等多種對人體有害物質,一盤蚊香所釋出的超細微粒,與燃燒七十五至一百三十七支香

男爵府

買 驅蚊2000 啦, 在萬寧有得買,239元.我用了之後,家裡一隻蚊都無,好過之前的牌子,它是用超音波形式的.但真係好有用!

侯爵府

驅蚊
爐薰:
1. lemon 4 drops + 香茅3 drops
2. lemon 5 drops + lavender 4 drops + 尤加利3 drops + thyme 2 drops + rosewood 4 drops (用樽仔溝好,才滴4-5drop落爐)
3.百里香4滴,檸檬香茅8滴,薰衣草4滴,薄荷4滴(最有效)

隨身:
1.百里香6 drops + lemongrass 8 drops + lavender 6 drops
2. 百里香4滴,檸檬香茅8滴,薰衣草4滴,薄荷4滴
溝好後,滴落棉花,紙巾or

大宅

2019勳章

我都覺得蚊香最好....但睇到一個蚊香=137支煙...就好驚!!
我點其他牌子時...個女成日咳...但現用了

首頁

尾頁

跳至