興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

winmx 打中文問題

我新裝番winmx, d fonts轉曬用新細明體 & big 5, 但search果度打中文時, 全部都係問號, 想問有冇人識攪?
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

Re: winmx 打中文問題

我都打不到, 只好在 Word 打了再 copy 過去.
God Love Us

侯爵府

畀面勳章

我無問題喎(mx ver. 3.5)....
而且係用[九方]輸入.....

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章

請問winmx點顯示日文 我想DL日文歌.打左人名之後搜尋....出黎既結果係?????..好多都係問號呀.

男爵府

我個問題終於解決左, 我用緊英文版window2000, 除左個winmx裡面fonts要改做中文big 5之外, 原來keyboard個input裡面都要改埋中文, 先至可以順利o係winmx到打中文的, 呢個問題係由我老公發現, 多謝老公!

男爵府

carollam310,

我諗你要去download D 日文fonts然後copy o係你電腦既Fonts directory裡面, 跟住好似我所講咁做, 要o係你keyboard 既input method度轉做日文, 相信你可以o係winmx度打到日文吧。

carollam310 寫道:
請問winmx點顯示日文 我想DL日文歌.打左人名之後搜尋....出黎既結果係?????..好多都係問號呀.

首頁

尾頁

跳至