跳至

首頁

尾頁

水晶宮

怕肚內的是脂肪多過是bb

因醫生話3個月bb是在好落的地方及size仲細, 但我個肚好似好大好實,
醫生話是脂肪同胃氣脹!! 好擔心, 只是自己肚不是bb肥, 日後難收肚,
:cry: :-( :cry:
自由太多會令世人失去平衡

大宅

Re: 怕肚內的是脂肪多過是bb

有沒想問醫生點解會有胃氣脹呢 ?
我真的有很多胃氣呀!
唔使擔心,
現在有bb又唔可以做運動
一定肥啦 !
生完先減啦!

水晶宮

美心 ,
胃氣好勁, 好頂!!
肚圍已有35寸, 腰圍30了!!
好肥!!!!

男爵府

我都係 唔使擔心la.
keep住個體重 唔好肥得太多.
生完好快就keep得返架la.
mickeywinnie3 寫道:
美心 ,
胃氣好勁, 好頂!!
好肥!!!!

[/url]

男爵府

我十週的時候都32吋肚圍啦,初時都好驚嫁,但那時又冇重過喎...

而家差不多14wk,肚圍都係32吋半,重了兩磅....所以我估雖然初時大得快,後來就會穩定一些了。 不用擔心呀 :-P :-P

大宅

我連度都怕
因為自己肥了很多

水晶宮

係囉! 咁奇怪的, 我們個個看似肥了很多, 但上磅只是重了幾磅, 點解!! 是否脂肪是很輕的東西????? ?-( ?-( ?-(

珍珠宮

mickeywinnie,

係呀, 脂肪輕过肌肉好多ga...

我都係个肚dump大咗, 但只重咗2磅咋...

我就諗住3~4个月左右開始去游水, 多啲運動, 生都易啲同recover快啲... :lol:

水晶宮

Happy小米 ,
去游水, 妳不怕個肚好似戚住痛嗎?
我上床下床都會戚住痛的!!
:cry:

大宅

近日我都有戚吓戚吓咁!
唔知點解 ????

男爵府

今日問左廣華個醫生,佢話如果唔持續一小時便是正常的,因為子宮會扯住喎...同埋最緊要不流血便可。

大宅

Oh Thank you !!

珍珠宮

mickeywinnie3,

係呀, 我有時喺床轉身, 會一边肚既肌肉扯住抽筋, 好驚呀....

跟住冷靜唔郁, 再慢慢轉, 就冇事...試过几次都係咁...

平時個肚多數陰陰痛, 冇戚住痛..

我諗如果我唔做運動, 到時冇哂肌肉, 点生丫?

Happy小米 ,
去游水, 妳不怕個肚好似戚住痛嗎?
我上床下床都會戚住痛的!!
:cry:

大宅

美心 ,
胃氣好勁, 好頂!!
好肥!!!!

我現在都穿34吋腰圍褲,但就著到好低,唔想個肚困住咁,但我未有bb之前都屬於肥,我怕會好似任達華老婆咁....同埋我個肚一樣成日都好有陰陰痛

大宅

係呀,我一有左就唔敢郁,個肚一下就31吋啦,
而家18週個肚都係32吋,可能係冇運動
我都有好多胃氣,你地可以試下飲薑茶,會好D,
不過會好熱,又可以試下做瑜珈(第四個月就做得-孕婦果D),胃氣會走晒出來,舒服D。

水晶宮

瑜珈!!! 好呀!!!!

首頁

尾頁

跳至