自由講場

跳至

民房

bb 6個月唔識講單字

我bb6個月啦, 未識講單字, 你地bb幾時識講啊? :-( :-(

伯爵府

Re: bb 6個月唔識講單字

咁快
我個仔都差唔多6個月只係識ee哦哦咋喎,
我諗冇咁快識講單字

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

amybb0118,

咪係!! 6個月咋.....唔洗咁擔心.....多d同佢講野啦

等待驗證會員

我亞仔而家一歲都未識講呀...... :-(

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你會唔會太心急呀?六個月就想佢識講單字。 ?-(
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

六個月就要識講單字, 如此這般...六歲就要求佢識飛?

子爵府

你要記住佢得6個月, 唔係6歲!!! 你6個月既時候係咪都識講單字架啦?
唔知亞女幾時先會叮一聲

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

我諗會有極少數的 bb 會 6 個月時識叫 "爸"
不過真係 "極少數" 囉
我囡囡大概12個月大先識 "爸", "飽" 呢d 咋~~

別墅

唉呀, 我都以為bb 6個月就識叫ma,ba單字tim,
看來我呢個新mama一樣好心急.
咁有排等...

男爵府

ardnas65 寫道:

我個女都係啦, 唔好太心急啦

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

6個月咋喎!唔使咁急呀!我個女成2歲先學講野咋!醫生都話係正常!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

小路 寫道:
6個月咋喎!唔使咁急呀!我個女成2歲先學講野咋!醫生都話係正常!

Yes, agree....

子爵府

2019新春慶豚圓

係五歲要講流利既普通話, 英語, 日語, 德文, 俄文, 西班牙文. 六文七語, 能讀能寫能吟詩至得....

櫺囹桼 寫道:
六個月就要識講單字, 如此這般...六歲就要求佢識飛?

男爵府

我個仔 15 個月都未識講單字, 成日依依俄俄咁之喎, 咁又算唔算遲呀.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

提起呢個問題,在我個女太約6個月大度,我個所謂奶奶,曾經話過我個女,點解成6個月大重唔識講野,當時佢講左句說話,問我個女係丫.重話早D識講野第時唔洗做,我聽火都離埋,根本都無根據,係有D會識講,十仔手指都有長短啦,甘細個識講都係極小,就算識講唔代表佢1.2歲識得講好多野。
love

複式洋房

我個仔7個月時係街到周圍叫"爸",我個心腍死啦啊仔係
人都認係老豆.原來有次他指住架巴士叫"爸",啊!原來叫
巴士.
在他1歲的時候,我有個朋友講話很粗魯,成日講X街,跟
住我個仔又學她講X街.你話好嬲定好笑.
不過你唔洗咁擔心,好多小朋友都會很遲才學會講嘢,但長
大了便很會和你鬧架呢.

民房

聽你們咁講, 我耐心等啦....

大宅

ardnas65 寫道:

我個女都係! :-( :-( :-(
我的女兒叫瑩瑩,2004年6月6日出生。 她是媽媽的洋娃娃;是爸爸眼中的頑皮女; 是麻麻的傻妹豬;也是爺爺的活寶貝! :-D

民房

if you bb can speak a single word at 6 months
he/she must be a superman
amybb0118 寫道:
我bb6個月啦, 未識講單字, 你地bb幾時識講啊? :-( :-(

跳至