母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個女做左六個月人奶bb!

今日我個女六個月大喇!佢一直飲人奶,雖然佢大約三個月大,當我再返工時,佢晚間飲一餐奶粉,而我係餐搵餐食餐餐清的母(冇)乳媽咪.
我一直只係target自己到bb三至四個月就停,諗住我會頂唔順,但都可以有呢個成績,其他媽咪俾心機呀!

禁止訪問

Re: 我個女做左六個月人奶bb!

大宅

版主

我BB都就黎6個月啦.

努力 努力!!
MrsBunBun 寫道:
今日我個女六個月大喇!佢一直飲人奶,雖然佢大約三個月大,當我再返工時,佢晚間飲一餐奶粉,而我係餐搵餐食餐餐清的母(冇)乳媽咪.
我一直只係target自己到bb三至四個月就停,諗住我會頂唔順,但都可以有呢個成績,其他媽咪俾心機呀!

大宅

yoko(蕃薯媽媽) ,
俾心機呀!

複式洋房

別墅

Congratulations!!

我個b現在才5個月,但今日泵奶時都係度諗,咁就5個月啦,初初時真係諗餵到幾耐得幾耐,點知原來我都可以比佢做全人奶bb 咁耐喎... 跟住係度諗,如果佢遲D唔要時,我一定好miss 這種感覺 !! :wink:
2005年2月1日於瑪麗醫院出生

大宅

我bb 16號都有5個月了, 跟妳感覺一樣餵得幾得多...

大宅

以輕輕鬆鬆心態餵,唔好俾咁大負擔自己,人奶自然會多d!我今朝泵奶泵到個樽滿哂,仲瀉左d出黎tim!好浪費!
tammyuen 寫道:
我bb 16號都有5個月了, 跟妳感覺一樣餵得幾得多...

大宅

MrsBunBun,

你好叻呀!

我個女剛剛做左九個月人奶bb,但自加入一餐粥仔後(大約八個月),奶量巳開始減少(以前中午泵奶有八至九安),依家唔足夠食一餐只得五安...

遲吓再加多一餐粥仔,奶量仲會再少,相信要增加泵奶次數來維持奶量....

大家都努力!加油!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊