婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

好擔心呀

我好擔心呀!我仲未黎M,遲左成兩個星期
之前都未試過,尋日去左東港城睇醫生,但
驗左都唔係懷孕,醫生俾左D經藥我食,但
由於我星期日親親左,所以要兩個星期後我
先食得,若果食左仲未黎咁就大鑊勒,我好
驚自己唔知會有咩病,有無媽咪有經驗,同
埋我都唔知個醫生點解唔幫我檢查下先,要
我再覆診.

男爵府

醒目開學勳章

Re: 好擔心呀

你去到睇醫生有無驗尿呀??

大宅

我都試過你這個情況, 最記得第1次去睇e生嗰陣時係未結婚0既, 咁e生會問有冇"親親"呀? 我答佢緊係無la!(係真架, 嗰時好純情架. 咁e生就叫我驗尿, 結果緊無0既.
e生比咗啲藥我食, 跟住M就黎返喇! 可能啲荷爾蒙影响, 個人太緊張都會有影响架, 所以你唔好咁担心, 放鬆心情, 啲M好快黎返架la.

謙謙媽ME 寫道:
我好擔心呀!我仲未黎M,遲左成兩個星期
之前都未試過,尋日去左東港城睇醫生,但
驗左都唔係懷孕,醫生俾左D經藥我食,但
由於我星期日親親左,所以要兩個星期後我
先食得,若果食左仲未黎咁就大鑊勒,我好
驚自己唔知會有咩病,有無媽咪有經驗,同
埋我都唔知個醫生點解唔幫我檢查下先,要
我再覆診.
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

複式洋房

做女仔時候我都試過三個月沒來M
當時人在外地長途旅遊
一回家 立刻看中醫
結果是內分泌失調加上生活作息完全不同
中醫師說不用吃藥
生活正常後M自然就會來
不知道你是不是最近生活壓力較緊張造成的呢?
不妨看看中醫 不用太擔心

大宅

每日都上黎睇下睇下有無人回覆我,
今日上黎終於有勒,我唔知係咪因為
太緊張隻腳,因我隻腳有靜脈曲張,
雖然未係嚴重,但已覺得好開心,一黎
無得著裙,二黎無得著涼鞋,我份工作
每日都有好多客入黎,衣著成熟一D會
比較好D,而家只能夠著T恤,我咁大個
人都未試過咁樣著架.

男爵府

你可以去中醫到執劑通經茶,大約幾日後會黎。 :mrgreen:
***南無阿彌陀佛***

首頁

尾頁

跳至