懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

邊度有得食已煮好的花膠﹖

例如外賣/餐廳 之類﹖

大宅

Re: 邊度有得食已煮好的花膠﹖

Anyone?

別墅

我在銅鑼灣世貿廣場向sogo方向對面街(謝菲道)間發記糖水舖看到有兩款花膠糖水買, 唔知啱唔啱你呢.. 唔知有否記錯有一款是配果皮, 一款是配紅棗???

別墅

記起了,上次我試的就是發記的紅棗雙杏冰糖燉花膠, 我果friend試另外個陳皮?? 我唔多識分正唔正, 但我同個friend都覺得唔錯.:-P

轉自成報…給你參考
紅棗雙杏冰糖燉花膠$38
以花膠來做的甜品,市面上很少吃得到,加上用料足,入口清甜,熱辣辣喝下去,清潤無比。

大宅

Thanks!

除湯&糖水外﹐有沒有一舊舊的花膠食﹖

子爵府

我今朝公司有人派傳單, 有間叫靚湯工房, 你上去睇下呀

www.smartsoup.com

不過我未試過, 但好似幾好o甘

大宅

我訂開湯水的公司見有即食燕窩/魚翅/花膠/鮑魚.
我一直只是訂湯飲, 而佢地都不定時有花膠湯水供應.

地址如下, 你可以上去看看.

www.chinesesoup.com
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

大宅

Thanks a lot, everyone!!

I just placed my order. Will let all of you know how it is once I get it on Monday :)

大宅

order左"中國湯"的"鮑湯燴扎膠公",$150 for 7盒。每盒1.5安,內有鮑汁(極鹹)浸住3塊好薄、約2cmX2cm的花膠。。。
好似有D搵笨。。。﹖﹖?-(但我又唔太識分。。。但只覺D份量就連東方紅$35湯包內的花膠份量都遠遠不及。。。?-(係唔係"中國湯"用的料quality好好多﹖

<http://www.chinesesoup.com/news3.html>

別墅

中國湯我未試過, 不過上次講間發記印象中不糖水內係有花膠..本想上個週末再去試試,但太忙啦. 如果有時間會找媽媽一起吃完再講你知如何..

大宅

Thank you, Vinell!

首頁

尾頁

跳至