跳至

首頁

尾頁

子爵府

初生bb想打5合1/6合1針

請問元朗有邊個醫生有5合1或6合1針打呀?唔知收費如何呢?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

男爵府

Re: 初生bb想打5合1/6合1針

妳可以問問"謝建華醫生".

子爵府

唔該晒。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

禁止發言

子爵府

Christie

Dick Tse 喺咪謝健華呀? $450 一針? 咁打晒五針喺味= $450 x 5 呀?

thankyou.

禁止發言

珍珠宮

5合1係=1針for5種病o既意思
2-6個月間打3針,歲半再打1針!!
dr.tse $450 1針都好平啦,我聽過出面d醫生要$450 - $600不等!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

子爵府

Christie

你個仔然發燒同肚瀉唔係打針之後發生架可(即對支針嘅反應)?

子爵府

webjen

咁如果唔去c+打,健康院總共要打幾多針先=5合1呀?

webjen 寫道:
5合1係=1針for5種病o既意思
2-6個月間打3針,歲半再打1針!!
dr.tse $450 1針都好平啦,我聽過出面d醫生要$450 - $600不等!!

珍珠宮

forty+
健康院都係2-6個月間打3針,不過cover d 病係無5種咁多,好似3定4種!!
健康院打會(比較)易發燒(私家打都會發燒架)!另外,私家打可以sunday打唔駛請假law!!呢d係要$ & 唔駛$o既分別!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止發言

複式洋房

我囡囡都係打5合1!
共需打4支!
在黃國榮醫生處打,每支$450!

別墅

傳統的是3合1 (政府) , 共 8 針(如冇記錯)
打針後,發燒機會率會比5合1高 (百分之八)
而5合1是無細胞的 , 所以發燒機會率會傳統低
5合1在港有兩間藥廠出 (如冇記錯好像只有兩間)
一間是"x蘭素"出 , 一間是H字頭的
有一間藥廠出的 , 打針後會發燒的機會率是百分之五
另有一間藥廠出的 , 打針後會發燒的機會率是百分之三
通常每針平貴是有這樣分別
而6合1是多了一針好像是腦炎

==================
以上是本人在較早前做的資料搜查 , 如想更清楚最好
與醫生或有關藥廠查詢
With God all things are possible.MATT 19:26

首頁

尾頁

跳至