產前產後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

避孕丸 / 避孕針好?

各位有經驗既 bk 媽咪, 可唔可以分享下, 食避孕丸好定係打避孕針好呢? 邊樣副作用少, 食避孕丸查實會唔會導致肥架呢?
[/url]

洋房

Re: 避孕丸 / 避孕針好?

蝦蝦~
我就戴子宮環~

我個D朋友打避孕針同食避孕丸都會肥架!~

大宅

我會投避孕針一票

公爵府

小精靈媽咪,
戴子宮環我都諗過, 暫時應該唔戴住, 遲 d 先戴, 因為唔知會唔會再生多一個, 咁你戴左會唔會有唔舒服既感覺架?

乜打針都會肥架? 聽有人講過, 好似政府 3 個月果隻針會肥 d, 私家 1 個月果 d 會好 d 喎, 你有冇聽過?

callycms,
點解你會推介打針既? 你打 1 個月定 3 個月果 d 呀? 你打左幾耐? 醫院話最多打 2 年, 會骨質疏鬆, 你有冇問過呀?

[/url]

子爵府

我之前打過避孕針

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

其實都係睇人既,有0的人會肥,我食避孕丸時都無肥過.

洋房

蝦蝦~
我又唔覺唔舒服喎~係呀!政府 3 個月果隻針會肥 d架~
D醫生話~如果你想再生多一個既話~可以才出黎喎
蝦蝦 寫道:
小精靈媽咪,
戴子宮環我都諗過, 暫時應該唔戴住, 遲 d 先戴, 因為唔知會唔會再生多一個, 咁你戴左會唔會有唔舒服既感覺架?

乜打針都會肥架? 聽有人講過, 好似政府 3 個月果隻針會肥 d, 私家 1 個月果 d 會好 d 喎, 你有冇聽過?

callycms,
點解你會推介打針既? 你打 1 個月定 3 個月果 d 呀? 你打左幾耐? 醫院話最多打 2 年, 會骨質疏鬆, 你有冇問過呀?

公爵府

小精靈媽咪,
我想問下, 你戴左環, 會唔會唔舒服? 分泌會唔會多左? 會唔會易 d 發炎?

.... 因有醫生建議我食避孕丸, 但我又怕肥, 想問下打過針既媽咪, d 經期係咪會亂 d 架?
[/url]

大宅

我之前打針同食藥都試過, 經期吾亂, 仲好準. 不過停左之後就亂.

不過我吾係咁鍾意, 因為始終都會有d副作用. 我就冇肥, 不過我試過分泌多容易發炎. 心情差容昜低落, 冇mood dodo. 同埋要生bb時要好小心一定要停一段時間先可以有bb.

大宅

有冇人試過避孕貼呢? 好似好方便咁...

男爵府

cathymom 寫道:
有冇人試過避孕貼呢? 好似好方便咁...

我都想知呀~~~

首頁

尾頁

跳至