產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

聽覺測驗不合格,好擔心!

:-( BB 3 weeks old,今日做聽覺測驗,姑娘話BB左耳不合格,要re-test。佢叫我不用擔心,有時BB胎水末收哂,塞住耳仔,影响聽覺,if re-test OK 就無問題。雖然姑娘咁講,但做媽媽哽係擔心,好驚BB有事,請問有無其他媽媽試過類似情況?

複式洋房

Re: 聽覺測驗不合格,好擔心!

你係唔係去油麻地做re-test?我囡囡開始時都話唔得,re-test時就ok

民房

我係橫頭堪做,希望好似你BB咁re-test就ok啦!

大宅

我呀b 1st做都fail(佢鼻塞影響),明天2nd,希望佢及格啦~(但係個鼻仔又開始有少少塞喇~)好擔心...

我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

唔需要擔心,可能d位置放得唔好, 我個bb都要連續test多次low frequency個粒音先得. 姑娘話個test fail並唔等於聽覺有問題

男爵府

el

大宅

我阿b 都failed左呀
而家要18號re-test

其實多唔多bb要re-test架
我真係都有d驚呀

大宅

其實不用擔心,我囡囡都有同樣問題,記得在第一次綜合觀察時,都是話她耳朵有問題,又見醫生,又安排去專科check,因我囡囡在出世時在嬰兒房其他bb哭,她又沒當沒事照睡,行雷時都一樣,所以當時十分緊張,即刻帶她去私家專科醫生看,沒拿藥,只是話應該沒事,但要安心可以去check下,當然去,浪費了約2千幾,後來都是話正常,但政府專科醫院都去看,同私家的儀器差不多.
你可以在家自己叫下bb或試下給些聲bb聽下,看下有沒有反應,有時bb唔理姑娘,她就當bb有事.

大宅

其實果日佢做test果時佢岩岩想醒呀
個姑娘係咁叫我拍返佢訓
唔夠5mins...佢就話唔合格啦
叫我出去約時間re-test
其實我果時知道之後,有好多野想問架
但佢都冇比機會我就開左度門比我啦 :-(

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔駛擔心架...我細仔舊年做左兩三次先合格呀...testing係好多因素影響唔合格架...

禁止訪問

醒目開學勳章

民房

I brought my baby to have hearing test at private hospital last Sat. Both ears were pass. I am much relax now! :lol:

首頁

尾頁

跳至