懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

Now, I am on my 37 week. 昨天醫生話the臍帶is strangled around my daughter's neck. He says it's not a big risk, 但是我都係有的擔心。

請問有無Mommy have similar experience to share?

大宅

我阿B都係臍帶纏頸呀, 不過政府同C+醫生都話唔使咁緊張, 其實大約有25% 的人都有這種情況, 只要係纏一個圈, 問題唔大。
佢地話到生的時候會留意住阿B的心跳, 如果一切正常, 都可以順產。

洋房

O thanks a lot for your comment. I feel a lot better now. =)

伯爵府

原帖由 jennchan 於 10-11-26 16:12 發表
Now, I am on my 37 week. 昨天醫生話the臍帶is strangled around my daughter's neck. He says it's not a big risk, 但是我都係有的擔心。

請問有無Mommy have similar experience to share? ...

其實聽番好多人都有,仲要係順產生緊果陣先知纏住添~所以,唔駛太驚~! 不過話係咁講,我果陣太驚,因為由28WKS醫生就話我知纏住,我唔想賻,於是38WKS時開刀生!

子爵府

我30w 時照 u/s 醫生話條臍帶係膊頭..
到32w時再照. 都係話係膊頭.
之後都冇再照u/s.

生個時就係纏住左頸一週.. 生個時先知.
我係政府生. 助產士叫我唔好push. 唔洗1分鐘到. 就搞掂..bb 好順利出左世~ ^^

男爵府

我都係生既時候先知纏頸, 姑娘就剪左臍帶先叫我再push

男爵府

放心啦,我上年阿仔臨生時,私家醫生都話佢纏頸,但係佢話無問題,好多人都會咁,只要出世時小心d就ok啦,咁同你一様都係好擔心,所以私家醫生俾左張醫生紙我,叫我交俾政府醫生,等佢地有個record,到時要小心d,但你自己係臨生時,記得記得同姑娘講,bb有纏頸,叫佢地小心d,咁就無問題,咁我大仔就好安全咁出左世啦

首頁

尾頁

跳至