跳至

首頁

尾頁

複式洋房

奶癬、濕疹困擾

各位媽咪:

我仔仔的臉近日越來越差,醫生話是奶癬,這是不是很嚴重?
他剛剛一個月大。

:-(

男爵府

2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第四回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

Re: 奶癬、濕疹困擾

My BB was look like you BB when he was 1 month old. Not too bad, he will recover soon after taking doctor's ointment.

大宅

濕疹困擾

試下去藥房買金銀花沖涼

男爵府

2019勳章

June05_Mami :

我囡囡都有少少呀, 不過而唔多, 有時第2日有d 自己會退, 甘用咩藥膏"查"好呢?? 或用咩洗臉好呢?

大宅

健康院姑娘話用凍滾水同 bb 清潔
我要學習做會笑的媽媽

複式洋房

Dear all,

Thanks for your comments and suggestion. I also use 金銀花沖涼 and put cream (1% hydrocortisone) and the situation becomes better after putting cream.
However, I found those red dot coming out again on his face and back of body again. Do you have same
situation and how to improve?

Dear Curly,

What did you do with your BB in fist one month then?

Hi Christy_siu,

I use water and also 金銀花 wash his face and also put 1% hydrocortisone cream when there is red dot coming out.

男爵府

2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第四回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

June05_Mami

I went to see doctor, he gave me cream 1%
hydrocortisone, but this is not white color , it is yellow color, it goes out very very quick, In fact, after apply, you can see the progress next day.

複式洋房

Hi Curly,

After recovering, did you find those red dot comes out again? Red dot on my BB's face comes out again in these few days but I don't want to put too much 1% hydrocortisone. :cry:

大宅

June05_Mami,

其實奶癬亦是濕疹的一種, 普通輕微的奶癬是不用搽藥膏, 我看你bb的相片應是濕疹, 一定要搽類固醇藥膏, 即醫生開比你的1% hydrocortisone.

我仔仔細時都有濕疹, 這是一種慢性皮膚病, 時常會番發的, 若天氣有轉變, 太過乾燥, 濕度太低(<50度)或太高(>85度), 空氣污濁有塵埃又或接觸到塵

複式洋房

Thanks tpy,

What cream did you 24小時全天候同仔仔搽?

大宅

我個B都係有奶癬,以下是我不停與奶癬抗爭的過程︰

初細細達紅色,我就用花士苓,查左之後佢一日好,之後第日又紅返。
後來,不知是否我食左牛肉(全人奶),BB的面愈來愈多紅點﹗好勁﹗我老公話奶癬自己會好,不用看醫生,況且我都知道去看醫生,佢都係開類固醇卑BB,所以一 直沒有去﹗
我就自己去買D CREAM卑BB,
試過"佐滕"黃色盒的CREAM, 質地類似花士苓但成份不同,以前我哥哥的女都是查呢隻,之後慢慢好番﹗但我份人沒有耐性,見同亞B查左兩日,都沒改善。
之後買QV CREAM, 查左兩日,又是沒有改善。
又用俄羅立英,查左好似有時無咁紅,有時又紅返,但聽到有人話俄羅立英是有藥性,就立即沒有用。
有人話雙妹嘜好,但又有人話雙妹嘜有類固醇,初生BB都係不要用﹗咁我都沒有買﹗
日日見到亞B塊面紅卜卜,花面

大宅

我用cetaphil cream同仔仔搽面及全身. 呢隻cream無藥性, 一日可搽多次, 放心用.

June05_Mami 寫道:
Thanks tpy,

What cream did you 24小時全天候同仔仔搽?

伯爵府

esther,

我想請問你一日幫你bb 塗幾多次呢?

我見到枝cream 寫daily,咁係咪一日先用一次呀?

男爵府

hi

複式洋房

Hi Esther,

So your BB's beautiful face can last till now? How long? My BB keeps on scratching himself (even put groves) when sleepy and those red dot coming out again and again.

大宅

I boil the winter melow skin and "wash rice water" for 15 mins and use it to wash BB's face and pat pat .. it seems better!!! just try la.. no harm!!!

Also I use 金銀花 to bath her.....

Now no red spot on my BB's face!!!
Helen

大宅

Helen,

Only winter melow skin and "wash rice water" plus 金銀花 can work? Do you use any cream?

I am thinking whether to use the cream or your natural method....

大宅

ABB,

I did not use any cream!....

Helen

男爵府

我個女都係差唔多一個月都係生到成個面都係紅卜卜,好恐怖,試過用金眼花同gream都唔得,之後都係搽左有類固醇藥膏,搽左二,三次就好番!
^0^

首頁

尾頁

跳至