母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一天上班bb找奶之!!很慘!

我之前喂全人奶,今天第一天下班,bb不愛用奶樽,又用條舌頭頂奶咀,又bu奶出來。不停朝住我工人及奶奶的奶之張口,找足一天,我回家看見bb,便哭了!
有甚麼方法救救bb,是否要給她吃奶咀﹗
該用戶已被刪除

Re: 第一天上班bb找奶之!!很慘!

子爵府

me too,我在返工之前教bb用奶奶樽
第一次試用樽比佢,佢喊到我心都痛埋
第2日再試,等佢比較肚餓時先喂佢,佢開頭都唔制
但慢慢就啜一下,好快佢就會識ga,所以你唔駛咁
擔心,因為食野係天性,不過可能會濁親,所以要
慢慢喂,你比多少少耐性,佢實學會的,努力~

大宅

我都訓練咗呀b幾日, 佢最初真係唔食, 真係一d都唔食, 係咁喊, 不過唔使擔心, 慢慢佢就會食, 我果時見佢唔食我都好心痛, 心情好差, 好擔心我返工之後佢會餓親, 不過佢宜家食得都算ok啦, 現在反而埋身餵佢佢好似唔識食 :cry:

大宅

我返工三星期了,bb現在可勉強地用奶樽吃,有時一路吃一路發脾氣,有哭鬧﹗就是吃飽了,都仍然要找mum 奶之,好似上癮了。
anyway 好多謝大家的支持﹗

男爵府

TwoTwo

唔駛担心, bb見唔到你係屋企, 肚餓起黎, 就算唔鍾意食bottle, 都會食, 慢慢佢就知道mama返工, 食奶就要用bottle. 不過見到你, 緊係要埋身食啦! 我個女依家8個月, 我未試過成功由我餵奶用bottle
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊