美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

night cream

有冇一0的好既晚霜好用?
而家晚晚開冷氣訓,我怕塊會好乾,想要0的保濕既晚霜
大家分享一下呀...^^

男爵府

環保接龍勳章

Re: night cream

我用緊隻美白保濕面霜都好好用. 美白之餘又夠保濕. 日夜都可用架.但日間用就要加防曬啦.
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

開心兔兔 寫道:
有冇一0的好既晚霜好用?
而家晚晚開冷氣訓,我怕塊會好乾,想要0的保濕既晚霜
大家分享一下呀...^^

我都係呀~ 真係好乾
我已隔晚 full "drink up",
塊面又有少少甩皮喇~~ :-|
晚霜用 clinique 的 "total turn around"
仲有 1/3, 想睇下有咩正野好用呀

洋房

咁你用果隻係咩牌子呀?
因為我都想保濕

Harry媽 寫道:
我用緊隻美白保濕面霜都好好用. 美白之餘又夠保濕. 日夜都可用架.但日間用就要加防曬啦.

洋房

what is "drink up" mean?
clinique 的 "total turn around"好用嘛?夠唔夠保濕?
另外,價錢係幾多到?
我而家搽完night cream ,有時會用下Laneige 的"Water Sleeping Pack",不過真係好用,夠保濕...不過有人話唔可以晚晚用,因為會面黃喎,所以我都係一星期用2-3次~
我而家仲係攪緊d保濕既night cream...冷氣令刑皮膚有少少乾>_<
唔開冷氣又頂唔住喎....

thunder_bunny 寫道:
我都係呀~ 真係好乾
我已隔晚 full "drink up",
塊面又有少少甩皮喇~~
晚霜用 clinique 的 "total turn around"
仲有 1/3, 想睇下有咩正野好用呀

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

"drink-up" 係 "origins" 的 水份 mask
full 在臉上 15 mins. 之後 洗左佢
full 完係好滑, 皮膚好軟, 好充滿水咁架

clinique 的 "total turn around" 大概
3百幾, 係 sasa 買會平少少囉
效果一般啦~ 夜晚搽完係幾潤

乜Laneige 的"Water Sleeping Pack"用得多會
面黃架~~
不如試下 Sofina RISE "Night Waterpack Gel"
去 adambeauty.com 買就 $189,
平過 counter ($250) 囉
click here

依家第二朝係 office 發覺有些甩皮
可能都係開得冷氣多囉~

我見有 mami 推介 missha 的 product
而且又唔貴, 諗住 weekend 出去 tst 買黎試下

首頁

尾頁

跳至