跳至
[2005年] 臍帶血

首頁

尾頁

複式洋房

臍帶血

我BB係今年1月22日出世,我幫佢做咗臍帶血,如有媽咪想做,可以用我的會員號碼,有500蚊discount!

King King

複式洋房

Re: 臍帶血

King King,

我都想幫bb留臍帶血,可唔可以講詳細資料黎聽聽? thx!

複式洋房

Hi, polo,

我睇番份文件,臍帶血一般可以治療血癌、地中海貧血等疾病,如果touch wood BB或者直系親屬有這些病,佢地可以移植番呢D臍帶血,可以減低排斥.但如果你選擇在政府醫院生,佢地就無辦法幫你收集,只有你在私家醫院先得.我係join cryoLIFE,你可以打去問下及了解詳情 (81918191)!

King-King

polo 寫道:
King King,

我都想幫bb留臍帶血,可唔可以講詳細資料黎聽聽? thx!

複式洋房

King King,

我打算在私家醫院生,請問你當時收集臍帶血o既情序是怎樣的呢?thx!

複式洋房

當時我係法國醫院生,而之前我同我主疹醫生講我要儲臍帶血,咁到咗生BB個日-->過程:
1) 帶埋cryoLIFE一盒物品入院(例如儲藏臍帶血的袋,樽)
2) 當BB一出世而胎盤重未離開子宮時,醫生就要用盒內的針筒抽取臍帶血,放進附盒的袋及樽內.
3) 離開產房時,已抽好的臍帶血會跟身,然後我就打電話比cryoLIFE
4) 12小時內佢地就會來拿取這盒物品

過了一星期左右,佢地就通知我有關我的臍帶血是否足夠.

因為我在1月生,所以可能有些細節記得不是太清楚,希望這些資料可以幫到你!

King King

polo 寫道:
King King,

我打算在私家醫院生,請問你當時收集臍帶血o既情序是怎樣的呢?thx!

大宅

請問大家知唔知嚟緊的bb展,cryoLIFE會唔會有discount/promote呀?

複式洋房

上年即埸登記有$800discount; 留低資料1個月內登記有$400 discount; 但唔知今年點???
:-D :-P :-o

首頁

尾頁

跳至