婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

紅梅/汁可治婦科病

聽聞可治/預防陰道炎及尿道炎, 是否真的呢? 請問有無人聽過, 詳情又係點

別墅

Re: 紅梅/汁可治婦科病

婦科醫生話多飲紅梅汁可有效預防尿道炎, 不過其實最治本既方法係保持清潔同乾爽囉.

禁止訪問

男爵府

如果你好似我0甘成日都有尿道炎,可以食fancl 0既紅莓素.

我食0左之後好少番發.

每包一個月份量, 大概$60-70.

違規簽名-超版代刪

大宅

hihicathk,
我e生都有提過, 請問仲有無話有d mug 用? 點食/飲/每次又吃幾多呢 ? 食/飲

男爵府

請看以下連結:

[url=http://www.fancl-hk.com/products/foods/herbal/5043.asp]FANCL 紅莓素
違規簽名-超版代刪

大宅

thanks!
hihicathk 寫道:
請看以下連結:

[url=http://www.fancl-hk.com/products/foods/herbal/5043.asp]FANCL 紅莓素

大宅

我終於無試FANCL 紅莓素, 但買了一包包的紅莓當零食吃. (好似西梅咁包裝, 但細細粒紅色的, 味道酸酸地但都叫做幾好味)

今次想分享

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[quote]
縉媽 寫道:
我終於無試FANCL 紅莓素, 但買了一包包的紅莓當零食吃. (好似西梅咁包裝, 但細細粒紅色的, 味道酸酸地但都叫做幾好味)

今次想分享

大宅

品牌:Mariani - Sweetended Dried Carnberries (packing同地們差不多) 約hk20多元.

佢是乾果有7%纖維成份, Carrlories from fat 0%, total fat 0% (佢係咁mark).

我個人認為佢只是乾果, 都係生果

大宅

縉媽 寫道:
品牌:Mariani - Sweetended Dried Carnberries (packing同地們差不多) 約hk20多元.

佢是乾果有7%纖維成份, Carrlories from fat 0%, total fat 0% (佢係咁mark).

請問邊樹有得賣?

複式洋房

請問邊樹有得賣?

大宅

百佳(但唔係間間有 - 我買時有特價都$24.9), 仲有新界區有d舖仔叫"價真棧"買hk$19.00, 所以我現在於"價真棧"買.

牌子我覺不太重要(通常都係地們或佢), 我買的是紅色包裝 - 170 gram/pack. 我亦知有紅梅汁(其它牌子)大家亦可試

子爵府

[quote]
縉媽 寫道:

我個人認為佢只是乾果, 都係生果

大宅

我買唔到地們(因貨架空

子爵府

[quote]
縉媽 寫道:
我買唔到地們(因貨架空

禁止訪問

子爵府

我有左bb 6個幾月喇...跟本都冇"愛愛"過~~
所以我都唔知點解會發~~

大宅

kawai928 寫道:
之前我都唔知原來紅梅對尿道炎有治療作用的...重苦惱緊如果成日發病咁點算...因為發病時真的好痛... :-(

不單止唔舒服, 睇e生都睇到怕(我係因念珠菌-但同你一樣無愛愛都有菌)... , 睇e生睇到窮... :-(. 其實提出這個topic都有d , 但起碼可比多個機會/選擇(葯物以外). 希望幫到有需要的人 :mrgreen:

子爵府

縉媽 寫道:

不單止唔舒服, 睇e生都睇到怕(我係因念珠菌-但同你一樣無愛愛都有菌)... , 睇e生睇到窮... :-(. 其實提出這個topic都有d , 但起碼可比多個機會/選擇(葯物以外). 希望幫到有需要的人 :mrgreen:

係呀...我咁岩果時睇醫生..原因自己有左都唔知...依家都驚會對bb有影響tim呀 :-(
而且睇醫生真係好貴呀~~當痛既時候唔通重去睇急症咩....
唔駛 ...我都係靠呢個topic先知原來食紅梅/飲紅梅汁係有咁既功用架~~
我要多謝你至真呀!!! 終於可以鬆一口氣...唔駛成日驚住驚住幾時又會發呀~~

首頁

尾頁

跳至