育兒好物

跳至

男爵府

有冇bb要開冷氣先肯sleep呢?

我都唔明白點解我個仔一定要開冷氣先肯sleep,
佢好大汗.如果唔開冷氣的話佢就成個頭都濕哂啦.
你地bb係咪咁架.

大宅

Re: 有冇bb要開冷氣先肯sleep呢?

我個仔都係咁ga!!
佢好怕熱ga~又大汗wo~
有時開左都有汗ga~

男爵府

我亞女係呀 ..

佢日頭都要開冷氣 呀 ... 飲奶仲要找個 FAN 吹住..唔係做咗隻濕水鴨

瞓覺都想舒服, 所以我會開 冷氣 LOR ..
大人都頂唔住...BB就緊加 LA .

我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

別墅

我個女都係,但係我又鼻敏感好辛苦呀 :-( :-(

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我之前聽過話BB個肝未完全成熟發展, 所以會流"hui"汗, 並唔係因為好熱流汗。唔知有冇聽過??

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仔仔在褓姆家時, 褓姆會開冷氣比佢...仔仔回到家, 我地又開冷氣比佢....

由于我同老公都係好怕熱既人, 所以, 我地睡房冷氣係好凍呀! (因為仔仔將 BB 床放在我既床邊) 我係比仔仔著住 mothercare 既背心型睡袋, 再加多張冷氣被呀!

公爵府

好媽媽勳章

基本係由朝開到晚

子爵府

lamlambaby 寫道:
基本係由朝開到晚

me too...
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我夜晚至開冷氣,因為小朋友出多些汗係對佢地好架。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

我都係夜晚先開, 因為訓既時間較長, 開左大家都訓得舒服d, 而且太長時間困住係冷氣房, 對bb身體都唔係咁好

複式洋房

一定要開添~
我個b好怕熱o架,唔開個身會生粒粒熱痱,
基本上午睡開2-3個鐘,
跟住旁晚6:00pm開到第朝8:00am
電費都唔知幾甘,

最頂癮係小B未滿月O個陣(即上年8月左右)
屋企一熄冷氣佢就會喊,萬試萬靈O架!
Honeybaby Yan Yan

侯爵府

畀面勳章

我個b就係啦, 佢上床訓覺第一時間係指住個冷氣機叫你開, 佢好怕熱, 唔開訓唔倒!

禁止訪問

大宅

me too ~~~~

跳至
熱門主題