跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無 BB 趴係度瞓 ? 係咪唔應該比佢咁樣呀 ?

如題.

尋晚亞女趴咗係到瞓...整返正佢..一轉身又趴過..如是者, 我地成晚都要睇實佢..怕佢焗親...其實會唔會 KA ??

我可以任佢..定係要佢仰睡呀 ??

我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

大宅

Re: 有無 BB 趴係度瞓 ? 係咪唔應該比佢咁樣呀 ?

LiBoBo

唔好比bb趴係到瞓, 怕bb焗死, 同時專家話對bb唔好的...
唔好比bb習慣趴係到瞓, 另外妳bb會趴係到瞓、同時我地
bb識轉身...記住唔好比枕頭(除特別透氣的枕頭),同時不要
放雜物在bb床

複式洋房

No!

男爵府

SUKI C

係呀 ...我地無比枕頭佢瞓..佢張床兩邊有兩個攬枕... 係咪都要拎開呀 咁 ??

我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

大宅

我個囡又係成日瞓瞓吓打側左個身黎瞓(好似想轉身甘), 好彩張床唔係甘寬, 佢唔夠位轉, 趴唔到過去咋.

不過有幾次, 我一早聽到佢有d怪聲,嘈醒我, 我望過去張bb床, 見到佢個頭仔"gut"起左, 真係嚇c我呀, 我諗佢想打側身瞓, 打打吓自己轉埋身, 整醒埋自己, 我好驚佢整親自己或者焗親.

大家教低左張床未呀 ? 我諗我地係時侯教啦 ! 都係安全d好.

別墅

Re: 有無 BB 趴係度

Dear LiBoBo,
I think it is okay to keep 兩邊有個攬枕 (I did too)....and my bb also 側左個身黎
芷蘭清秀可人兒,柔情似水百花依。

男爵府

ALICIA,

唔得呀 ..佢都可以轉到身..好快就趴咗係到呀 ...

別墅

我阿B又係咁,成日好鍾意打側瞓,有時唔知係咪側過龍或者日頭反身反到上晒隱,瞓瞓下反埋身, 就因為咁醒佐"ki ki ke ke" 哎救命, 有時就唔知係埋累得制,索性趴埋係度瞓!我通常都會幫佢反返正,因為趴係度瞓的確幾危險架.

男爵府

好媽媽勳章

我前幾日買左個枕頭, 有"透風"(lun)<----唔識打個字....

http://www.sinomax.com.hk/tc/eshop/product/memory_foam_pillow.html
我係買左咩睡安寶清涼枕...網上又好似無...查實係類似"夏日枕+安睡豬"加埋...
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

男爵府

好媽媽勳章

我就係怕小b趴轉左...所以買左個透氣枕.
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

大宅

LiBoBo:

係丫, SUKI_C 講得好 'arm' 架, 唔好比 bb 趴係度瞓呀, bb 好危險的 (易焗死), 專家都話唔好架!

重有呀, 你都係唔好擺兩個枕頭o係 bb 架離啦, 都幾危險的, 佢玩個枕頭時好易蓋住自己個面架.

Joycelyn

男爵府

我放攬枕 wor ...好唔好 d 呀 ... ??

大宅

LiBoBo 寫道:
我放攬枕 wor ...好唔好 d 呀 ... ??

盡量唔好放

大宅

我阿女昨日都開始 (午睡時) 趴o係度瞓, 要我成日幫佢反身. 我見佢係訓緊時閉住眼睛反身的.

Joycelyn :tongue:

男爵府

我問過 E 生 LA ...佢地係自己趴係度瞓..係 OK KA ..唔好整佢 WOR ...因為佢地有本"林" 反應去轉身 , 唔水驚..

不過, 我自己  就...見到都會反返正, 特別係 夜晚呀 .(MID NIGHT )..唔想心掛掛 MA .. 

別墅

見到就話幫佢轉
2005年2月1日於瑪麗醫院出生

首頁

尾頁

跳至