婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

有沒有人打o左乙型肝炎針 ?

別墅

Re: 有沒有人打o左乙型肝炎針 ?

在大學內的診所打,當時學校做緊有關預防肝炎的推廣,驗血(驗A & B型肝炎抗體)要$250到(唔係好記得), 但打3支乙型肝炎針total都係$210,即係一支$70, 好平

kikilala 寫道:
你去那裡打 & how much ?
thank you

禁止訪問

男爵府

其實任何一個醫生都有這種針打的。價錢由$200-250元左右。不過要打3次的。

別墅

學生/教職員/教職員家屬都得...但其實你可以去你平時看的醫生的診所打都得 :wink:
係咪學生先打得o架 ?
我現在都想打, 但又唔知邊度有得打 & 有保證 ? :-|

禁止訪問

別墅

係呀...要驗左血先
Oh , I see ...... thank you ~
打之前係咪要 check o下血 , 有沒有肝炎先o架 ?

子爵府

我剛剛打了2枝,500元3枝。

我想問問你們,第二和第三枝針相隔多久打呀?

大家報報料話我知呀。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

男爵府

kikilala

其實好多西醫都有得打架, 除此之外, 你可以去家計會.

男爵府

[email protected]

如冇記錯, 第二和第三枝針應該隔5個月, 因為我記得姑娘話要半年打哂3支.

[email protected] 寫道:

大家報報料話我知呀。

禁止訪問

子爵府

我500x3支針 + $300 驗血費 total800
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

子爵府

Thx呀,因為我已經決定了第5個月才去打第三枝針,但其實醫生是叫我第四個月去的,我再問其實診所,有話1個月,3個月,5個月,和6個月不等。

siuso 寫道:
[email protected]

如冇記錯, 第二和第三枝針應該隔5個月, 因為我記得姑娘話要半年打哂3支.

[quote]
[email protected] 寫道:

大家報報料話我知呀。
[/quote]

首頁

尾頁

跳至