跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

香港基督教服務處觀塘playgroup !

sorry, 更正 !!! 官塘係每個星期日上午or下午至岩 !!!

今日我剛知道, 香港基督教服務處有playgroup, 名稱叫"幼兒潛能訓練課程", 分別由8月20日及21日開始, $1500/10堂(會員), $1700/10堂(非會員), 係無得試堂, 我之前上bk, d媽咪都有贊好過 ! 亦可以組班上堂喎, 每一班的年齡within 3個月內, 8月1日截止, 唔知各位有無興趣呢 ?

地點分別如下 :
尖沙咀 : 8/18-10/20 - 每個星期四上午
石硤尾 : 8/20-10/29 - 每個星期六上午or下午
灣仔 : 8/20-10/29 - 每個星期六下午
官塘 : 8/21-10/30 - 每個星期日上午or下午

大宅

Re: 香港基督教服務處有playgroup

我想問吓:

1)是否只有這些 ~ 時間同地點,還有得選擇嗎?
2)年齡由幾多歲至幾多呢?因為好多間都劃分兩歲前、後的。
3)有否電話給予查詢。

謝謝!

大宅

delia,

1) 係呀 ! 佢只有呢d時間同地點.
2) 由6-24個月, 報左名後, 再由佢劃分within 3個月的bb為一班, 再由佢編排時間同地點, 回覆我們, 不過, 可以在報名時填寫鐘意的時間地點, 再由佢安排.
3) 電話 : 2731-6374, 網址 : www.hkcs.org

複式洋房

咦?觀塘區有playgroup幾好喎~仲要係星期六a.m /p.m.都有添,正!正!正!

大宅

giy2000_hk,

我都鐘意係觀塘架, 近我呀嗎 ! 不過, 佢話我知要報名後, 等佢地編排時間地點, 先知bb歲數係唔係觀塘上堂喎 !

男爵府

oh~~都唔近我 :-( :-(

大宅

都近我, 有冇人有興趣.

大宅

2019勳章

我都有興趣ar, 如果係組班一齊去ar

複式洋房

小盈盈,
可唔可以集體報名架?

有冇媽媽都想帶 bb o係觀塘上堂架?
如果可以組埋一班一齊上就好lu。

男爵府

giy2000_hk

我問過可以組班嫁~

1) 最好搵返同自己bb差不多大既朋友仔
2) 每班最好有6~8個小朋友
3) 寫名你上上堂之地點, 時間, 日期

之後由佢地睇下有無位, 再安排, 不過如果中途唔上, 無補堂, 除非o甘o岩個堂所有bb都上唔到(不過都視乎個案而定)

其他野你地可以再打去問問, 如果上, 我會選灣仔區, 我估都無咩媽咪會選灣仔區嫁la~

珍珠宮

2019新春慶豚圓

喺邊道睇到邊區有得上呀?? 唔係淨係得tst嘅咩??

大宅

小盈盈 寫道:
sorry, 更正 !!! 官塘係每個星期日上午or下午至岩 !!!

今日我剛知道, 香港基督教服務處有playgroup, 名稱叫"幼兒潛能訓練課程", 分別由8月20日及21日開始, $1500/10堂(會員), $1700/10堂(非會員), 係無得試堂, 我之前上bk, d媽咪都有贊好過 ! 亦可以組班上堂喎, 每一班的年齡within 3個月內, 8月1日截止, 唔知各位有無興趣呢 ?

地點分別如下 :
尖沙咀 : 8/18-10/20 - 每個星期四上午
石硤尾 : 8/20-10/29 - 每個星期六上午or下午
灣仔 : 8/20-10/29 - 每個星期六下午
官塘 : 8/21-10/30 - 每個星期日上午or下午

呢到呀!!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

點join member呀?平200蚊bor

男爵府

報名時入埋會就得嫁la~ $100會費, 入會底d嫁

大宅

我都有興趣呀,我都會選擇觀塘。但最好就星期六啦。

不過,你地知唔知有d咩學呀??因為$1700都幾貴,我仲要有2個b即$3500元呀。

大宅

siubakto,

"有大肌肉, 小肌肉, 智能, 社交, 語言, 情緒及自理等能力,的活動 ! 完成課程後, 家長學會了接近30個親子遊戲, 而每個遊戲都可為孩子的成長奠定不同能力的發展基礎", 以上都是佢所介紹的內容 !

如果大家都有興趣, 不如組班參加, 報名時同佢講, 我們選擇的時間同地點, 我自己就會選擇星期六下午或星期日, 觀塘上堂囉 !

大宅

giy2000_hk,

當然可以集體報名啦, 選擇鐘意的時間同地點, 機會都大d, 而且大家個b差唔多大, 會好d, 岩玩d囉.

不如大家搵個招集人, 集合一下大家鐘意的時間同地點, 齊人後就報名啦 !

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

香港基督教服務處的playgroup要在同一日同一晏(上午或下午)同一地點足兩班才會開班,我地9月媽咪會應該會在星期日(21/8起)下午於觀塘包一班,如果你地又包一班的話,就一定開得成了!

大宅

都唔近屋企 :-( :-( :-( 又冇我份lu!

大宅

我都好想去, 時間我都OK, 我打去問過, 一班6-8個人
不如有興趣就報下名

地點: 觀塘
時間: 星期日下午

報名處
4.
5.
6.
7.
8.