育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你哋會唔會將罐奶粉擺係雪櫃家?

你哋開咗罐奶粉之後會点樣儲存家?會唔會將罐奶粉擺係雪櫃家?因為我BB係兩隻唔同牌子嘅奶粉溝埋嚟食,所以食好耐先食完,加上天氣熱,所以我就將兩罐奶粉擺落雪櫃喇!咁你哋呢?

別墅

Re: 你哋會唔會將罐奶粉擺係雪櫃家?

nq

複式洋房

奶粉係用鐵罐盛存,鐵罐係吾可以放入雪櫃ga.妳或者可以打去任何一間奶粉熱線問吓,如果吾伙係就放係D涼爽地方便OK,因為好快食晒一罐.

大宅

絕對不會放入雪櫃!好似有d問題....????

子爵府

放係通風地方已經ok 啦, 不過一罐奶粉開咗之後好似一個月內要食晒架喎.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

大宅

下!?都係第一次聽.....梗係唔會啦!我剩係擺D奶樽都係岩岩好夠位, 仲點擺埋罐奶粉係雪櫃!同埋都無需要.

大宅

no!
Sheepy 寫道:
下!?都係第一次聽.....梗係唔會啦!我剩係擺D奶樽都係岩岩好夠位, 仲點擺埋罐奶粉係雪櫃!同埋都無需要.
該用戶已被刪除

王國長老

王國長老

總之鐵罐係唔可以放入雪櫃, 罐裡既食物會壞架, 您可以問下生產商個罐可唔可以放入雪櫃. 不過一罐開左既奶粉一定要一個月內食完, 唔係就要掉. 若果您地驚食好耐, 不如買細罐400克個0的咪得羅.始終係食落肚, 仲要係您心肝個肚喎
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 你

唔會
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.
該用戶已被刪除

民房

罐好似唔可以放入雪櫃架喎~!!!

大宅

所有罐&罐頭都唔可以放入雪櫃家,就算平時大人食o既罐頭,都要搵盒or碗另外裝起至放入雪櫃~~
該用戶已被刪除

公爵府

好媽媽勳章

唔會

珍珠宮

2020勳章

唔會

水晶宮

2020勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一定唔會呀!!

一來係鐵罐裝
二來...放完入雪櫃後, 拿出來, 會有 "倒汗水", D奶粉會濕呀!

男爵府

No, you CANNOT put in fridge.

On outside of the can, it said that you should put it in "Cool and Dry place" except fridge.

伯爵府

吾會

別墅

no la ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至