夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

沾花野草

點解男人咁鍾意去沾花野草 點解d女人又咁鍾意勾人老公 香港地大把單身漢點解係都要揀有婦之夫呀

大宅

Re: 沾花野草

佢地喜歡貪新鮮,貪刺激,哎...
或者對自己個配偶對厭了

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

民房

如有結婚多年的夫婦, 不妨上來分享你們相處之道, 如何能維繫長久的婚姻生活, 遇到任何危機及沖擊時, 如果去面對?

大宅

我曾經問過一個男性朋友, 佢話男人出去玩女人係因為鍾意有人"lum"佢果種滿足感, 佢唔一定要同出面個女人有真感情/上床, 但溝到好多女就會好有成功感喎. 仲有就係貪新鮮同貪玩囉. 但佢地又唔會接受到自己個女人咁樣出去玩架喎, 所以佢都認男人係好自私架......

男爵府

2019新春慶豚圓

Heiyuen 寫道:
如有結婚多年的夫婦, 不妨上來分享你們相處之道, 如何能維繫長久的婚姻生活, 遇到任何危機及沖擊時, 如果去面對?

我跟我老公已經結婚十年
當中經歷好多磨練
慶幸現在大家感情仍然"穩陣"
箇中的相處之道:
首要係: 忠貞(雖然呢樣野在而家呢個年代/社會
好似已經貶o西值)
跟住就係
坦誠, 關心/體諒對方
溝通, 開放,仲有...............
幽默感真係好緊要,因為生活太緊張的話,
會好易有磨擦什至變得苦悶......
ah...........仲有, 就係私人空間,
我地兩個時不時都要自己一個行開o下的.....
咁樣唔知算唔算"歷久常新"呢....????

複式洋房

而家D女人唔同晒,一D都唔知醜字點寫,玩字排第一,玩出火就話感情既事控制唔到.
我曾經參與過丈夫公司既活動,自問丈夫歌聲麻麻地,但佢一開口,班女人即刻歡呼,

洋房

男人有好多種,當然有好多男人係花心羅白,亦有好多係一條心。如果男人有家庭都重要出去「搵食」,做老婆的也要檢討!如果兩公婆係關係好,又點會有機會畀男人出去「搵食」!
我聽朋友講,男人出去偷食最緊要識返屋企,但有時有D男人唔係話要偷食咁簡單,叫雞畀錢幾咁簡單方便,如果老公係出去「搵愛」,咁做老婆o既都唔慌會好得去邊!大家又覺得點呢?

翡翠宮

我唔認同男人出去滾一定係老婆有問題, 個男人自己本身有無檢討過點解個老婆會有問題先 呢個係有雞先定有蛋先既問題, 老婆唔好會唔會本身你地d男人無對過個老婆好先, 以為有比家用每晚收到有返屋企報到叫對老婆好呀

大宅

男人是自私精,他自己認為對的事,就不理反對拼死都死去做,完全唔會理會另一半的感受,衰格的男人。 :tongue:

男爵府

好媽媽勳章

kittho1068 寫道:
男人是自私精,他自己認為對的事,就不理反對拼死都死去做,完全唔會理會另一半的感受,衰格的男人。 :tongue:

唔係一定架麻,女人都一樣架JA :-(

複式洋房

我都覺得男人係鐘鐿新鮮, 對自己老婆悶.....
我地結婚都冇一年, 但係我地拍左好耐拖, 仲同居左4年先至結婚, 到現家都識左有十一年囉. 我諗相處之道係大家要幽默d, keep住有浪漫同攪攪新意思

翡翠宮

係呀, 我記得以前西史有個miss話攪老公唔須要靚仔有幽默感就夠了, 咁樣對住個有幽默感個老公就唔會悶, 交都鬧少d架.

複式洋房

其實係呢個世界,咩都係假,我同老公結婚四年半,個仔都就快三歲,以前我不嬲都相信佢係一個擔屎都唔會出去偷食,仲好愛我添,不過就响舊年俾我發現左,原來佢出面有第二個,仲攪埋添!
所以話,點都唔可以絶對相信老公!

翡翠宮

所以男人靠得住豬乸都會上樹, 都係靠自己, 搵份工安安定定既工好過.

複式洋房

所以只有自己賺ge錢先至最信得過!

今日佢可以話愛自己,可能遲d都愛埋第2個lor!

到時又話因冇溝通、唔了解佢需要d咩、唔關心佢、唔體諒佢,先至迫佢找第3者
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至