跳至

別墅

你地擔唔擔心bb跟菲傭多過跟自己...??

因為要返工, 所以bb要比菲傭揍...好驚bb會當佢係媽咪...點算?? :-(

大宅

Re: 你地擔唔擔心bb跟菲傭多過跟自己...??

絕對擔心,我反工差不多1個月,發覺有時bb喊,我抱好耐都唔收聲,印印一抱就收,我都有d唔開心,所以我堅持放工後自己睇返,雖然辛苦,但我始終係亞媽,我要襯有時間多d湊bb,我唔想將來後悔呀.
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

別墅

我都已經盡量自己睇返, 但一諗起bb日頭最精靈最開心的時候就係對住個bun bun而唔係自己...就冇晒心機 :-(

複式洋房

我都係咁話呀!!! 而家返工成日掛住個仔, 所以返到屋都好想自己湊番, even夜晚辛苦d餵佢食奶都好丫, 總好過bb由朝到晚跟實工人, 我都驚佢第時跟工人多過跟我呀!! 我仲衰啦, 而家夜晚返到屋企, 有時bb喊要食奶, 個工人好似同我爭仔咁話幫我抱喎, 搞到好似唔知點咁....

大宅

唔駛擔心﹐始終工人會放假﹐會換工人﹐媽咪只有一個﹐永不放假﹐俾多D時間同BB玩﹐BB大個左自然識分邊個係媽咪邊個係工人。

大宅

[email protected] 寫道:
我都係咁話呀!!! 而家返工成日掛住個仔, 所以返到屋都好想自己湊番, even夜晚辛苦d餵佢食奶都好丫, 總好過bb由朝到晚跟實工人, 我都驚佢第時跟工人多過跟我呀!! 我仲衰啦, 而家夜晚返到屋企, 有時bb喊要食奶, 個工人好似同我爭仔咁話幫我抱喎, 搞到好似唔知點咁....

我都係咁呀,有時bb喊,我抱住bb,工人就會過黎幫手,可能佢都係一番好意啫,不過我都會自己抱番囉.
最近bb日頭就醒,我放工番到屋企就訓左 :-( :-( 見唔到幾眼,都有d唔開心架.
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

別墅

我都擔心架...不過都冇辦法啦, 因為要搵食......所以如果我一放工或放假, 一定要自己睇lor.......
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

複式洋房

如果阿b唔跟個傭, 我仲擔心, 唔知佢平日點對阿b添.

我現在盡量同阿b一齊做d開心的事情, 留番d dirty work 俾工人, 例如我會同阿b食奶, 玩同埋按摩, 工人就幫佢換片, 沖涼, 有時bb在工人手上喊的時候, 我會由工人手上抱回bb, 所以媽咪在bb心目中係好人.

別墅

我放工都立即湊番個bb,夜晚跟我訓,因都擔心佢唔跟自已家&想對bb多d同佢玩,望住佢咩攰都唔晒﹗
bb大d一定識分媽媽同工人的,之於跟唔跟就見仁見智﹗

跳至