論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

同印印續約, 唔搵番之前個agent 攪, 而去搵第二個, o甘點同之前個agent 講??

因我個印係經以前個agent請, 但個間agent 而家唔係o甘好同貴, 我已經搵個第2間攪續約手續, o甘今日個舊agent 打來問我同唔同工人續約, 我點同佢講. ?-(

thanks!

洋房

Re: 同印印續約, 唔搵番之前個agent 攪, 而去搵第二個, o甘點同之前個agent 講??

小小婦人 ,

妳就照實同佢講己經請咗第2間攪續約手續.

上次續約我個賓賓個agent 收咗我$500結果由我個賓賓自己做晒. 跟住賓賓話其實唔需要經agent佢啲朋友都是自己搞店.

我就比電話個agent話佢唔應該收我kam貴, 佢景然話己經收少咗, 我就話以後都唔再找佢!!!

大宅

Re: 同印印續約, 唔搵番之前個agent 攪, 而去搵第二個, o甘點同之前個agent 講??

MissQuestion:
想請問妳工人自己點樣搞續約手續、係邊到搞、全部需要幾多錢?
因我快將同佢續約。Thanks!!

翡翠宮

家陣印傭可以唔通過AGENT好似賓妹咁自己攪都得架喎!

不過最重要係工人本PASSPORT在你手定在AGENT到先 因為AGENT仲KEEP住佢本PASSPORT的話你點唔搵佢攪啫.

洋房

meifun,

我記得好像幾百$到, 是俾政府收費exactly 幾多我就唔記得.
你叫個賓賓問佢啲friends啦佢哋會教ke.

大宅

2019勳章

年多前與阿印續約, 舊agent 因態度差, 收費$3500; 阿印自己要另外paid, 印印話可以自己造, 我便跟她去了幾次印尼領事館, 約1個多月時間便完成, 手續費, 醫生檢驗報告等約1000元左右.
當時, 向舊agent取回她的passport, 說要同她去外地, agent還要阿印簽名証明用完passport後, 一定要交回才肯交出; 最後當然不理agent喇

首頁

尾頁

跳至