懷孕前後

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

大家覺唔覺頭個3個月過得好慢呀? 雖然發現有左起碼已經過左一個月...不過日日都提心跳擔, 又唔同得身邊既人講...時間過得真係好慢哦!!!

別墅

我就係其中一個...星期一仲要係第一次去私家睇...睇下聽唔聽到心跳...都有d擔心...

大宅

原帖由 bblingling 於 10-12-4 21:00 發表
我就係其中一個...星期一仲要係第一次去私家睇...睇下聽唔聽到心跳...都有d擔心...

我約左再下星期聽心跳呀...我都擔心緊呢... 祝我同你都順順利利啦!

別墅

我仲忍多2週就得LA~

大宅

我都係仲要忍多2週就得, 真係覺得時間過得好慢...

別墅

仲要辛苦都冇得同人講....我就索性"閉關",咩人都唔見,費事明明辛苦都要迫住同人笑,出街又驚俾人毛啦啦拍膊頭,乜都鬼咁敏感,身邊嘅人又唔明喎,有口又難言...總次就一言難盡呀!!!

禁止訪問

大宅

原帖由 Kellieng88 於 10-12-4 23:34 發表
仲要辛苦都冇得同人講....我就索性"閉關",咩人都唔見,費事明明辛苦都要迫住同人笑,出街又驚俾人毛啦啦拍膊頭,乜都鬼咁敏感,身邊嘅人又唔明喎,有口又難言...總次就一言難盡呀!!! ...

我都係"閉關"算啦...電話都費事打畀人...

大宅

原帖由 chuntat 於 10-12-4 23:56 發表
其實幾多weeks先夠3個月

係12週咁計法呀?!!...定比於1/11最後黎M, 2/2就3個月?

大宅

畀面勳章

我都係咁呀, 我勁擔心, 勁緊張, 仲有4星期呀, 已經叫自己放鬆啲, 但又成日發惡夢(梗係夢見大家都最驚既事啦), 真係好擔心呀 好在老公都好好, 佢見我頂唔順嗰時就會陪我去醫生到睇吓小豆, 咁又會好啲囉

別墅

原帖由 jc0515 於 10-12-5 10:01 發表
我都係咁呀, 我勁擔心, 勁緊張, 仲有4星期呀, 已經叫自己放鬆啲, 但又成日發惡夢(梗係夢見大家都最驚既事啦), 真係好擔心呀 好在老公都好好, 佢見我頂唔順嗰時就會陪我去醫生到睇吓小豆, 咁又會好啲囉 ...

我都有成日發呢啲惡夢呀,真係touch wood!
再忍多一個星期啦,時間真係過得好漫長啊!

大宅

畀面勳章

我要等多4星期呀

原帖由 alienpig 於 5-12-2010 12:30 PM 發表

我都有成日發呢啲惡夢呀,真係touch wood!
再忍多一個星期啦,時間真係過得好漫長啊!

男爵府

我都加入先^^不過岩岩有..好緊張^^

別墅

回復 12# jc0515 的帖子

加油!我哋都要一齊努力!

大宅

我都加入~ 呢幾日驗到bingo 咩都未做!w5
打算封口,起碼唔同 6299 講住~ 等夠 w12 先..唉..有排挨~

大宅

原帖由 totokingdom 於 2010-12-5 00:05 發表

係12週咁計法呀?!!...定比於1/11最後黎M, 2/2就3個月?

乜唔係用最後黎M開始計嗎 ? 幾多週都係用呢日起計喎,我估 3 個月 12w 都係卦...

大宅

原帖由 oo_kinki 於 10-12-5 23:32 發表

乜唔係用最後黎M開始計嗎 ? 幾多週都係用呢日起計喎,我估 3 個月 12w 都係卦...

因為12 weeks係短d架ma....如果平時所謂既3個月有成90日...12weeks都係84日....所以人地指既未夠3個月唔同得人講, 究竟係12週就ok定係要足足90日呢?

哈哈, 想睇下可唔可以到時偷雞早幾日同人講者

大宅

回復 1# totokingdom 的帖子

係喎..哈哈..等我仲計好 12w 一到就同人講添...我仲好似聽過有 100日.. 唔知邊個係真?

Anyway, 我問過醫生一般幾時先 stable. 佢都係答我 12w 既..起碼!

大宅

原帖由 oo_kinki 於 10-12-5 23:47 發表
係喎..哈哈..等我仲計好 12w 一到就同人講添...我仲好似聽過有 100日.. 唔知邊個係真?

Anyway, 我問過醫生一般幾時先 stable. 佢都係答我 12w 既..起碼! ...

係呀, 你講得好岩, 我有朋友之前都等到成100日先公開...不過我估初初都唔好周圍講住...12weeks同d親戚呀最frds個d講都ok...其他人就見肚先算, wahaha

大宅

原帖由 totokingdom 於 2010-12-5 23:55 發表

係呀, 你講得好岩, 我有朋友之前都等到成100日先公開...不過我估初初都唔好周圍講住...12weeks同d親戚呀最frds個d講都ok...其他人就見肚先算, wahaha

大家唯有一齊等呀等....

首頁
12345...11

尾頁

跳至