論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

急須找本地留宿工人

urgent...

今日我抄了我工人, 現想找本地工人 , 須留宿, 主要照顧 8 個月大的 bb, 煮飯, 上水區, 月薪 around $5000. 月工作26日.
有意者請電 : 95566209

洋房

Re: 急須找本地留宿工人

我出價五千元朝八晚六都無人問津呢,如今請人真難。

男爵府

下....成$5,000蚊都冇人肯做...? 唔係掛...

複式洋房

政府成日搞小動作迫我地請本地家務助理,根本就唔可行,本地人好少會留宿,同埋人工唔會平得過外傭,所以,請外傭係有需要架.

大宅

要留宿已經很難,$5000就難上加難(有都無好搏)

複式洋房

明心 寫道:
政府成日搞小動作迫我地請本地家務助理,根本就唔可行,本地人好少會留宿,同埋人工唔會平得過外傭,所以,請外傭係有需要架.

係呀...我都有問過咯...佢地話一日如果做3hrs, 一星期返6日工, 一個月要$3000, 如果一日做4hrs, 就要$4000, ... ... 7hrs, 要$7000......要留宿就起碼過$10,000呀...
真係好鬼死貴...

洋房

我交外傭稅都交左一段時間,每月四百用作再培訓本地人,到現在有需要,想找個本地人幫幫忙都沒有,每日朝八晚六,要七至八千蚊,對我來說負擔太重啦。

別墅

may05g 寫道:
下....成$5,000蚊都冇人肯做...? 唔係掛...

清潔亞嬸返8個鐘都有$5000,要留宿湊bb都係得$5000,我諗無咩本地人肯做。

複式洋房

mid-land china 工人 can at this paid

大宅

唉!我都落左個post, 4500 per month, 2-8, 5 days. 完全無人應。 :-(

大宅

好媽媽勳章

My friend employed a local maid from 8am - 7pm for HK$8500. And she is not very willing to do such long hours, she agreed only because it is for 2 months or so. I think live in local maid will cost over HK$10,000. Even with this cost, you can hardly find anyone! How can we not rely on foreign workers?

首頁

尾頁

跳至