跳至

洋房

肚...... 越來越漲

哩兩個星期, 個肚越來越漲, 尤其在食飽飯後, 覺得心口有嘢頂住, ... 又覺得個肚漲住, ... 都吾知點講, 總之係好辛苦!

吾知你地會否甘!

大宅

Re: 肚...... 越來越漲

有同感!這幾個星期,bb長大不少,個肚越來越大,要用托腹帶啦!晚飯後,個肚頂上去,我的左肋骨很痛,醫生話是正常反應,真痛苦!
開心寶寶祉翹仔[/url]

大宅

2019勳章

我同你一樣好似夜晚都未消化完,訓覺都有o的辛苦,好耐都訓唔到,漲得好勁,今晚約

洋房

食完早餐或午餐, 我都會覺得個肚'頂'到我好辛苦!
反而晚餐我就會食少d, 到睡前再飲杯奶.

大宅

我就無muk肚脹,但係成日都好容易溜, 食多少少野姐個
喉嚨就好頂, 好辛苦~依家都唔敢食多野囉

大宅

bb十月就出世啦~
我都係一食完野個肚就頂住頂住,好鬼辛苦,但如果飯後食一個蘋果就好好多啦~你地都試下啦~

大宅

Szewhy02 寫道:
我就無muk肚脹,但係成日都好容易溜, 食多少少野姐個
喉嚨就好頂, 好辛苦~依家都唔敢食多野囉

Szewhy02,
ME TOO, 所以少食為妙。 :lol:

子爵府

入夏之後, 一路都冇乜胃口.
可能係咁, 餐餐食野都唔算多.
所以, 我冇話頂住頂住喎!

不過~ 係夜晚開始訓得唔係太好,
間中會失眠. :-|

複式洋房

hihi,

每逢食完飯都覺得個肚實晒咁...
夜晚訓覺如果仰臥就有少少壓迫感.. 有時仲覺得呼吸困難, 睇左醫生, 話正常, 最好向右側訓... 咁又唔會壓住心房或胸腔...
但比起之前, 醒訓左... 仲有時去完toilet, 唔係即刻訓得番

別墅

我都係呀,食飽左個肚好墜,好漲,有時都幾辛苦.

大宅

yau_grace 寫道:
入夏之後, 一路都冇乜胃口.
可能係咁, 餐餐食野都唔算多.
所以, 我冇話頂住頂住喎!

不過~ 係夜晚開始訓得唔係太好,
間中會失眠. :-|

我同你一樣, 入夏之後, 冇乜胃口. 朋友話去到 7 個月. 會愈來愈大食, 我本來都一路無乜大食到, 而家反而仲細食過舊時未有 ........ 不過照左阿 b, 佢而有 3 磅啦, 醫生話 size ok ........ 頭, 肚, 腳長都合標準 ~~~
碧姍小說 http://pighillstory.blogspot.hk/

大宅

我比起初有BB時開胃了,因之前嘔得很嚴重.
現在已經不可以仰睡了,要側睡.
夜晚也要起床幾次去洗手間,很少睡到天光
開心寶寶祉翹仔[/url]

別墅

gegemok:

你幾多 week 呀? bb 有3磅咁重既? 我week時阿b有1.1kg (大概2.5磅),但醫生話佢肥喎!

Angelbaby
芹樂園[img align=left]

別墅

我又係呀!每逢食完野個肚都好漲呀!會唔會因為我地食得太飽呢!我睇書話好似食7成飽好d 喎!但係又唔夠飽喎!!!!!!點算?仲有呀,我都係醒訓左呀!

Angelbaby
芹樂園[img align=left]

洋房

Angelbaby 寫道:
我又係呀!每逢食完野個肚都好漲呀!會唔會因為我地食得太飽呢!我睇書話好似食7成飽好d 喎!但係又唔夠飽喎!!!!!!點算?仲有呀,我都係醒訓左呀!

Angelbaby

我諗係啦! 已家我都吾敢食太飽, 已覺得舒服好多, 無甘漲啦!
我都會買定牛奶摆係公司, 如覺肚餓就飲牛奶

跳至