懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 讓坐????

d人唔讓坐都算....最怕搭mtr....已經冇人讓坐,d人仲要"唉"
o向條柱扮"柱"男/女 想搵條柱扶o下都冇~
依家冇咩都唔去咁遠....不過我都覺得男士會讓坐多過女士;
最憎果d後生仔女....身壯力健都唔會讓坐比人

子爵府

mtr 多人讓位o的,但都係一時時

但九廣就好似無人讓位

男爵府

算吧! take it easy!
it's HK anyway!
don't expect anything and you won't be disappointed

大宅

我今日放學時(21:30) 都係咁, d後生仔女同我爭位。

當然我係爭唔"win", :-(

最慘差d俾佢o地撞倒 :evil:

子爵府

我大肚8個月d人都唔讓坐 :evil:

男爵府

我由大肚去到生埋仔, 都只係曾經有一個唔知賓賓定印印喺地鐵讓坐, 另外有一個20-30多嵗的女子喺電車讓坐咋。平時如果搭地鐵/火車, 一上車後如果見到個門口位, 我會即刻攝埋去。

個b仲喺個肚度仲好啲, 有一次我見到個媽媽揹住個2-3個月的小B, 成車滿晒人, 好'BIG', 佢冇位坐, 站喺兩個OL(有位坐)側邊, 但兩個OL視而不見, 後來坐出邊個OL到站起身, 又有另一個OL坐埋去, 個媽媽都冇得坐。直到我見到我旁邊有位坐(我本身冇位坐, 好在已經生0左, 去覆診), 我就叫佢過0黎坐。啲OL唔知係唔係驚企喺度會PK呢???

:tongue: :tongue:

複式洋房

nikitaki 寫道:
d人同我爭位就有~讓位就小之有小囉,....佢地唔讓我都唔嬲~~最嬲係d人鍾意bear住您個肚~都唔知bear咩~~~可能我個樣細掛~~有一次真係火鬼滾~~有個女人日日見到我都bear住我個肚...結果我忍唔住咪開口鬧鬼佢囉~~~哼~~~

我都係呀....次次有人讓座比我d c 奶都係咁 bear 住我個肚,同老公出街仲衰....好似得罪佢地咁...我心諗我唔係比佢強姦架c奶..16歲唔可以幫自己鍾意既人生bb咩~!!!
[img align=left]http://www.ctpt.com.cn/pic/pic/xscj0044.gif[/img]

子爵府

唉~~係咁架la,我嗰時專登係總站先上車(mtr),有位座吖
嘛,如果無位,我會企係門口,費事行入車裹面,因為你一行到
八去,D人會扮睇你唔到,dum低頭,好似講緊你晤好埋黎呀!
最搞笑個次撘bus,有一個大陸女人同個仔每人一個位,正當我行過去諗住企係度,佢境然扮睇晤到,一時同個仔玩小明,一時望住個窗出面的車,教個仔依架係咩車.......最後有個師奶讓位比我座
最衰有一次個亞叔,我己經行緊去兩個吉位諗住座la,點知個亞叔佢即刻走去座不特止,佢仲霸埋隔離個位比佢老婆....唉~~~~

複式洋房

最衰扮睇唔到我地..但係我地睇到佢地呢~!!
不過睇我唔到都算喇...係咁指我黎講咩意思喎~!
上次有個15~6歲既女仔指住我跟住佢呀媽就同佢細細聲講....你咪學呢d人呀..但係佢都唔明我既心態,我有個好好既老公,佢地只係睇表面....
[img align=left]http://www.ctpt.com.cn/pic/pic/xscj0044.gif[/img]

子爵府

我出街成日都比D c奶亞婆望,係望完你個肚,再望個樣,
再望個肚,有D直情擰反轉頭望
其實有咩好望呢???後生女晤可以大肚??
而家到亞B出咗生,抱佢出街都會比人好似審犯咁望你....
你話死唔死

禁止訪問

睛靈勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

nikitaki 寫道:
d人同我爭位就有~讓位就小之有小囉,....佢地唔讓我都唔嬲~~最嬲係d人鍾意bear住您個肚~都唔知bear咩~~~可能我個樣細掛~~有一次真係火鬼滾~~有個女人日日見到我都bear住我個肚...結果我忍唔住咪開口鬧鬼佢囉~~~哼~~~

係呀係呀...佢地好似覺得咁細個就陀住個bb係個唔3唔4既人咁(我18歲)...我通常唔出聲...忍忍忍...唔想勞氣影響bb...但如果d人出聲話我我就一定會據理力爭!!!
可能係我老公唔係成日可以陪住我...我去邊都係一個人既...
如果有老公o係旁邊...d人會冇咁放肆
我記得我check到有左果日係去睇急症醫生問我幾耐冇黎m先幫我check架...連個醫生同我詔幾日去PMH登記產前檢查d姑娘都好驚我唔要...以為我係d比人攪大左個肚個佬又唔理果d= =|||
個姑娘問我bb有冇dad時...我好鬼大聲話:有架!!做整車架!!
哈哈...重比我媽咪笑鬼我

大宅

我覺得多數D香港中年婦人(n○t有口音嗰D)、外籍人仕多數會讓座,D西裝友,由其是係學生就最冇同情心。我有左四個月但都見肚,上次係mTR,見到婆婆都讓座比佢,反而有對母女仲坐係道睇戲,仲指指點點,可能笑我

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

sonia2004 寫道:
上次有個15~6歲既女仔指住我跟住佢呀媽就同佢細細聲講....你咪學呢d人呀..但係佢都唔明我既心態,我有個好好既老公,佢地只係睇表面....

哈哈..點解你唔叫佢慳d??
早唔早我覺得根本唔係一個問題~~
最緊要係自己老公錫自己咪得囉~~
我地又唔係果d比人攪大左又冇人要果d~~
邊個出聲就 屎佢地!! :tongue:
佢地都係羨慕我地一早就搵到個真心對自己既人姐~~呵呵~

別墅

算罷啦, 我依家30幾週, 試過一次有人讓位咁大把lo, 香港人真係好失禮, 讓位俾我個位係印度藉男士.

大宅

我又係好憎d人成日望實個肚,又望下你個樣(多數女人同女仔,有d亞叔都係咁望),佢地咁鍾意望,不如仲生到o既咪自己生個囉,駛唔駛牛咁眼望住人地姐.
果日收工,有個學生妹妹讓位比我,佢隔離左右果2位師奶,嘩,一齊望,有一個似係大陸人仲由面到腳scan左我3分鐘,雖然我個肚而家唔多覺,唔駛打開件衫比你睇呀,後尾佢望到我成身唔自在,我bear返佢先唔望,不知所謂.

民房

不過我又成日都望到d人讓位比其他有需要嘅人坐wor, 我仲係度諗其實香港人都好有人情味啫, 有後生仔, 有外籍人仕, 有女人, 仲要係mtr裡面wor!!

複式洋房

我大肚個時都有好多人唔讓座,我可以由金鐘至旺角,企正係兩個女仔面前,兩個係敢傾計都當我無到.

試過有一次有個大陸女人加一個香港亞婆(手抱一個神高神大的細路),在金鐘上車,個大陸女人一開門就爭到一個位,而我就坐左係佢隔離, 個香港亞婆竟然好意思叫我襄她坐,好似奉指禁,當時我都成七個月,我都立刻起了身.但其他人都無讓座給我..
另外,有D人明明係下一個站落,都唔會讓您.
不過我發覺反而好多男人會讓人坐, 我真是白思不得其解 , 有D媽咪同個仔或女一齊, 都唔會讓座.一來她應該是過來人, 心明大肚之苦, 二來好都好應該做個榜樣俾下一代睇呀.
Annieho66
[img align=left]http://i7.photobucket.com/albums/y263/Momokoho/B2.jpg[/img]

侯爵府

由我大肚至今, 我從來都無諗過會有人讓位呢回事, 所以我4個月果時, 有個女人主動讓位俾我, 我真係好感謝佢. 同埋我同有位媽咪所講一樣, 就係搭mtr, 真係唔敢行入車廂入面對正d位黎企, 費事俾人覺得我係想人哋讓位俾我. :-x 而家我個肚都唔係好大, 但到遲d再大d果陣, 可能我真係好想每次都有人肯讓位俾我就好啦, 就算唔讓, 都唔好迫我就夠啦...

複式洋房

kawai928 寫道:
[quote]
sonia2004 寫道:

哈哈..點解你唔叫佢慳d??
早唔早我覺得根本唔係一個問題~~
最緊要係自己老公錫自己咪得囉~~
我地又唔係果d比人攪大左又冇人要果d~~
邊個出聲就 屎佢地!! :tongue:
佢地都係羨慕我地一早就搵到個真心對自己既人姐~~呵呵~ [/quo

嗯嗯><

首頁

尾頁

跳至