懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問果種作M痛會維持幾耐架?

我初初有左幾時候, 個小腹成日都好似作M痛咁, 醫生話係因為BB長大子宮變大, 所以會扯住有少少痛.

但我想知呢種痛係會維持幾耐既呢? 因為呢排如果嬲或者緊張都會痛, 我媽咪就話係子宮收縮作少產........

咁究竟係變大定係收縮?如果痛係正常既, 呢種痛係咪會維持到個肚好夠既時候先停呢?

第一次有BB, 好擔心, 請幫忙!

大宅

Re: 想問果種作M痛會維持幾耐架?

我又係好似妳咁小腹作m痛, 都痛咗好耐吓由未驗到有bb開始直到依家 7weeks都係咁痛, 又未做第一次產檢所以都我都好擔心.

大宅

me too, although the doctor said it's normal, i'm still very worried about whether the baby is safe or not. so everytime i go to the toilet, i'm very conscious about if there is blood on the underpant...seems too nervous

別墅

Nail,
我都好似你咁呀, 次次去厠所都會好認真呾check下, 就黎搞到自己精神科架喇.....不過我認只要唔見紅, 應該都冇危險既, 等我下次覆診問下醫生, 然後再update你地啦.

別墅

置頂, 企圖找到答案.

首頁

尾頁

跳至