爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

LCD TV

想買LCD TV, 那個牌子的顏色和品質好呢? 選擇LCD TV要留意o的乜野? 我是門外漢, 請有經驗的朋友給我一些實用意見.

男爵府

好媽媽勳章

Re: LCD TV

睇電視最靚就係philips pp2 $23xxx,妳去門市一對比就知!
如果睇movie多就可以揀samsung盾牌,都係2萬多d,佢個對比度最好,想平既就可以揀呢度好多人買左既hitachi 32"lcd(我都係買左佢),而家賣緊$16xxx-$17xxx,好在就係基本功能齊晒,有hdmi,雙tuner,比上不足比下有餘,近排中價位機大熱!

大宅

Agree with 迪迪仔, Philips pp2 is the best for TV - I got the 42" one. Regarding 32" LCD, besides hitachi, Benq is also OK around $11,800. I am considering this or hitachi for my bedroom.

複式洋房

好多謝你地給我的回應和意見.

侯爵府

醒目開學勳章

DEAR ALL,

我都想換部LCD TV.

有冇聽過 LG 42” LCD TV , 長和物業客可以特惠價購買HK$15,000�-部).

請問有何意見? 謝謝指教!

男爵府

好媽媽勳章

Yukyuk 寫道:
DEAR ALL,

我都想換部LCD TV.

有冇聽過 LG 42” LCD TV , 長和物業客可以特惠價購買HK$15,000�-部).

請問有何意見? 謝謝指教!

咩model呀? 42"係plasma定lcd?

伯爵府

LG 個牌子麻麻地, 計我話買LCD TV 最緊要係保養期, 因為係屋企多數睇電視, 咩牌子既質素都係差唔多, 但如果一過保養期,個保養費好犀利, 但如果唔保養, TV壞左要維修, 費用更利害...
所以我買SAMSUNG, 就係貪佢有5年保養 ,近期經過電器舖, 見到PANASONIC都好似做緊5年保養,係咁就非常低買

侯爵府

醒目開學勳章

Hi, RT

多謝您的推薦.

買LCD TV, 要注意:(1)保養期- 越長越好
(2)牌子- 大牌子
(3)清淅度
(4) 功能
(5) BUDGET 化算.

THANKS A LOT!

YUKYUK

複式洋房

hello. Sharp聲寶LCD又點睇呀.請比下意見.
clicktest

大宅

sharp LCD - watching TV - no good but for DVD - very good.

小儀 寫道:
hello. Sharp聲寶LCD又點睇呀.請比下意見.

首頁

尾頁

跳至