產前產後

跳至

別墅

你地咩姿勢洗頭呀?

我係每朝烏低身洗頭(長頭髮), 然後先沖涼, 但個肚開始頂住+條腰又"尺", 唔知好無繼續烏低身洗頭好...

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 你地咩姿勢洗頭呀?

PrincessFiFi,
咁快頂住?? 我依家都係敢洗woh。你不如考慮剪短d, 快好多架。

大宅

未有之前係烏低身洗, 後來有咗就開始企係度洗, 初初好唔習慣, 用耳塞塞住對耳仔等唔使入水, 生完又烏低身洗番.(始終習慣咗!)
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我未有之前係好長頭髮既...通常都會企o係度洗烏低身黎洗囉~~
之後有左後就立刻走去剪短...唔係因為洗頭麻煩呀~係因為媽咪話d頭髮咁長會同bb爭營養架...嚇到我丫...所以立刻走去剪好d~~之後洗頭時都係企o係企缸度抬這頭咁洗囉~~
不過依家又長番過左膊頭喇...所以我又要企o係"dop"但個頭黎洗囉...已經洗得好快...但係洗完隻腳同條腰會好唔舒服...而且抬番高個頭時要慢慢...唔係會好易暈囉...:-(
我唔知依家可以唔可以剪頭髮呀??
依家都唔扮靚喇...要方便自己...

男爵府

standing +烏低頭

伯爵府

kawai928,
我會在預產期前1個月剪多次, 因好快長唔整齊。 有咗之後剪短咗d頭髮, 己經剪佐3次lu。

子爵府

我一直都係企係樹洗..加上依家有左..將d 頭髮剪短哂..由之前既日日洗變成依家只少四日先洗一次!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

我長hair,日日都企响度洗頭+沖涼 !!!

大宅

我係短髮的,所以每朝出門前都要洗頭,如果唔係,個頭會好似薩亞人咁癲哂....正因為咁,每朝都會烏低身洗頭....次次都俾老公哦我,話我咁會整親小b
gardenwoods

男爵府

我暫時都可以烏低身洗頭~

別墅

未有之前鳥低腰洗,而家個大越來越大鳥低洗好辛苦,所以企係度洗+沖涼

洋房

係企係樹洗 :wink:

男爵府

我大肚時, 要擔張"鄧"坐係度沖涼&洗頭架。
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

男爵府

烏低洗,因為頭髮長.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係企係樹洗頭+沖涼

洋房

泡泡浴or企係到
[img align=left]http://www.ctpt.com.cn/pic/pic/xscj0044.gif[/img]

禁止訪問

睛靈勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

peaceaa1122 寫道:
kawai928,
我會在預產期前1個月剪多次, 因好快長唔整齊。 有咗之後剪短咗d頭髮, 己經剪佐3次lu。

哦...咁即係其實剪頭髮係ok既??
因為你知啦...第一胎...做乜都會好驚bb有事而諗好耐先做...
但你如果去salon剪頭髮...一定會洗埋家嘛...但係佢地果度d洗頭椅...我地咁樣訓驚唔驚架??
你有冇剪+ 洗/就咁剪喳??

伯爵府

kawai928,
剪頭髮係ok, 撰d人唔多的時間, 冇噤多電髮水味。
我有時會洗埋頭去, 但剪完都要沖水。就算在salon洗頭, 我叫佢唔好按摩, 訓一陣唔驚啦。 起身時側少少身起, 如果自己起唔到, 叫人扶一下就可以, 不過次次去唔洗出聲佢地都會扶我, 當時我個肚唔係好大, 話唔駛tim。

大宅

applecarey 寫道:
企係度洗頭+沖涼

me 2 :mrgreen:

跳至