夫婦情感

跳至

複式洋房

面對這樣的老公,我應怎麼辦?

老公平時好錫我同囡囡,但一有得玩就會唔記得左我地!
好似今晚咁,又話有應酬,到現在都未返!
昨晚就話在公司開ot,結果4點先返,仲要我由晚上9點打電話打到半夜都搵唔到人,飛左落留言!
我又發現到有幾次他話去應酬其實係同d friend去左開檯,他每個星期總有一晚話比我聽係去開檯!
一星期起碼有2-3晚係咁唔見左人,每次話在公司做野,一係話較左震機聽唔到,一係就無電,試問公司有差電機點會無電?
我現在大緊肚就生(今個月生了﹚,仲有個囡囡2歲多,我唔明白點解他可以掉低個大肚婆在家仲要搵唔到人,試問萬一我作動又搵唔到他咁點算?唔通帶埋個囡去醫院?
我同他道理又講過,脾氣又發過,我真係唔知我仲可以點?
我都唔知他係唔定性定係咩?
我都唔知我仲可以做咩?
對他好失望,但我又無經濟能力,咁我又可以點?

男爵府

2019勳章

Re: 面對這樣的老公,我應怎麼辦?

你老公好後生架 定是太貪玩
定是"lan 到"

大宅

唔好為他令自己受罪,放開一點.
等孩子出世後再算.動了胎氣又何苦.

翡翠宮

都真係要好好地同佢傾下, 你隨時生得叫佢玩少幾個月啦, 做得人地老豆就預左無咩私人時間, 你呢胎係意外定有心有的, 若果係有心有的話佢就更加應該留多d時間陪你, 唔可以再咁貪玩, 你同佢講唔通你唔鍾意玩咩, 但到左某個年紀同環境因素影響就要有所改變架啦.

大宅

係呀......你一定要同佢講呀, 係咪你初頭唔理唔理, 所以佢先至咁放縱, 男人同細路一樣, 你唔比d警政告佢, 佢就越來越放肆

禁止訪問

洋房

如花媽咪 寫道:
佢咁唔定性, 你仲同佢生第二個?

agree. 就算好想去玩, 我想這個月應該停一停。就算真是要去玩, 手提一定要通。我就試過一次, 老公去玩, 怎知個仔在零晨1時發高燒, 好在手提通, 後來, 老公回來和我一起帶仔仔 入了er。你要小心, 要準備的士台的電話, 多口一句, 如果到時真的handle不了, 請為了bb, 打999。

大宅

你e家陀緊BB要開心D啊!安排定親戚/朋友幫下手,到時帶住你囡囡先,有乜野等BB出世再算。

祝你生BB時順順利利。

複式洋房

關係唔好真係要及早修補, 仲要係兩個人一齊合力去做, 單憑一個人的力量, 會好容易放棄, 開心見城同佢講啦, 仲要對住成世架, 有野唔好收收埋埋呀 !

複式洋房

小心D, 我當初比太多自由佢, 後來佢成日話要開O.T., 原來同第二個女仔去街, 所以留意下.

複式洋房

AGREEN

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

如花媽咪 寫道:
佢咁唔定性, 你仲同佢生第二個?

Agree

大宅

男人一定唔可以比太多自由,而家知道係時候收緊都唔遲啦...收緊...收緊...收緊...

複式洋房

hi, 不開心的女人,

平時你是否管得太緊,所以他時常找籍口,你有否試吓倒番轉頭唔埋佢,仲息埋手機 ,等佢搵番你轉頭,實行"以牙還牙" ,現在你要Keep住開心的心情,好好照顧大細b,這些意見希望可以幫到你啦!

fungsotiny

大宅

其實在決定生 BB 前, 首先要肯定二個人都心智成熟... 也都應該預計了會少了很多私人時間...

就算平日幾貪玩都好.. 現在都就快生, 始終有大有細.. 都應該留在家裡...

你有無分析過俾他聽, 如果有事會有什麼後果? 可能他以為生仔好簡單, 根本無諗過有危險, 也沒有諗過你需要他..

如果他真係咁樣, 如果環境許可.. 不如找個親人搬來同你住. 起碼有個照應...
url=http://www.TickerFactory.com/]

跳至