產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有左幾耐先同得人講

我巳有咗6星期, 但驚住BB 小氣, 連阿媽都唔咁講, 請問你地會幾時同屋企人講你有咗!

大宅

2019勳章 熱血勳章

Re: 有左幾耐先同得人講

如果係屋企人係即時啦~

但係朋友, 就睇下有幾friend啦, 我有好多friends我都即刻話俾佢地知啦~ 而家bb都無咩, 所以ok啦~
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

侯爵府

媽咪同男家果邊我都係知道咗就即刻講, 但叫佢哋唔好周圍同d親戚講住先囉. 屋企人就唔怕講嘅, 因為佢哋可以take care到你, 煮d岩你食嘅嘢麻.

朋友好多都係穩定咗先講.

大宅

我都係等個胎穏定咗先講比所有人知, 緊係除咗我老公la!

http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

複式洋房

三個月,但係比我阿媽估到,因為我問佢借「通勝」睇! :mrgreen:
Honeybaby Yan Yan

複式洋房

我一知道就即刻同老公講~~~
因為有bb係一件開心既事!!

大宅

我一知道左就講比阿媽,阿head,好朋友,同公司人事部.
其他人就過左三個月, 佢地問起我先講. 吾會專豋講.

男爵府

family - around 3 - 4 months

workplace - 5 months

複式洋房

咁你一定好slim,我5個月巳經鑼咁大個肚.唔洗講係人都知lu~
prettywife 寫道:
family - around 3 - 4 months

workplace - 5 months
該用戶已被刪除

男爵府

今日我一check到有左, 已經同左老公, 囝囝, 奶奶, 媽咪, 姑仔&老友知, 跟住我奶奶至同老爺, 佢d朋友, 親人 (我諗都有十幾人知)

首頁

尾頁

跳至